Manne Forssberg

12 saker som jag är glad över att ingen berättade om att bli förälder

Obs. Visa inte denna lista för någon som vill ha barn i framtiden. Det kan leda till att reproduktionen upphör och att jorden går under.  

 

1. Att barnen blir sjuka exakt hela tiden och att man inte kan räkna med att få särskilt mycket jobb gjort de första 18 åren. När barnen för ovanlighets skull är friska är det klämdag eller planeringsdag på förskolan.

2. Att det estetiska sinnet korrumperas så pass mycket att man inte märker att väggarna är fulla av klistermärken, soffan har besynnerliga blåbärsfläckar och att vardagsrumsgolvet är belamrat med plastiga leksaker som låter illa ur spruckna högtalare.

3. Att man blir sämst i världen på att titta på film. Man är så lättrörd att man faller i storgråt över en gullig kyckling i reklamen och så trött att man somnar fem minuter in i filmen.

4. Att man är så okänslig för kroppsvätskor att man utan att tveka torkar bort barnsnor med fingrarna om man inte har en näsduk tillgänglig. Eftersom man utgår från att barnet är lika okänsligt för kroppsvätskor använder man sitt spott för att tvätta rent runt munnen. När barnet blir äldre kräks det av äckel över ens beteende. Eftersom man är så okänslig torkar man upp med ett leende på läpparna.

5. Att en obruten natts sömn är något så lyxigt och ovanligt att man svävar på moln flera dagar efter att det har hänt.

6. Att sex är något så lyxigt och ovanligt att man svävar på moln flera dagar efter att det har hänt.

7. Att man vet vad alla karaktärer i Frost heter men börjar glömma bort namnet på de egna vännerna.

8. Att man kan gå på stan och plötsligt få panik över att ha glömt sitt barn någonstans men inse att barnet är med den andra föräldern.

9. Att man köper 100 miljarder barnstrumpor men ändå aldrig lyckas hitta ett komplett par i morgonstressen.

10. Att man börjar referera till sin partner som ”mamma” eller ”pappa” istället för namnet.

11. Att man tycker att en skjorta med bebiskräks är fullt rimlig att bära i offentliga miljöer, men att skjortor med spädbarnsbajs bara duger att bära hemma. Om det inte är en brun skjorta förstås, då är det okej.

12. Att man vet allt om springmask, både egna och andras, och att man världsvant halar upp en vanquinask så fort det kliar i rumpan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tessie

    Haha, hög igenkänningsfaktor på den här listan! Nummer 1 har vi verkligen blivit varse om efter att vår dotter började på förskolan i början på året. Hon (och vi) har blivit sjuka i snitt varannan vecka sedan start och är det inte vab som hindrar mig från att gå till jobbet så är det planeringsdagar och klämdagar på förskolan 🙂

  2. Henrik

    Hahahahaha igenkänningsfaktorn är hög… Älskade den med karaktärerna i Frost men inte namnen på sina vänner…För mig med tre grabbar skulle jag kunna lägga till en hel del men en favorit får nog ändå bli ”Att du av effektivitetsskäl slår ihop dom första stavelserna i barnens namn för att slippa skrika på alla individuellt”…. Trevlig helg!

stats