Manne Forssberg

Att skapa minnen åt sina barn

 

Senast jag var på Kanarieöarna var sportlovet 1987. Jag skulle snart fylla fyra år. Jag har inte mycket minnen från den tiden men just resan till Teneriffa minns jag i detalj:

Jag minns att vi blev väckta mitt i natten för att åka till flygplatsen.

Jag minns färgglada fåglar.

Jag minns när jag höll på att drunkna i poolen. Att det kom bubblor ur min mun när jag grät i vattnet. Att min syster Moa räddade mig.

Jag minns att vi åt pistagenötter på balkongen. Ingen av oss hade testat den exotiska nöten tidigare.

Jag minns bussresan upp till Teide. Serpentenvägarna och skräcken. Att vi drack Fanta citron. Iskylan på berget.

 

Jag hoppas att Iris och Ruth kommer minnas mycket från den här resan. Det är fullkomligt omöjligt att veta vad. Ingen kan har trott att jag skulle minnas just Fanta citron-burken 31 år senare.

Anledningen till att man minns resor är kanske inte alltid att man gör så oerhört minnesvärda saker utan snarare att det är någonting som tydligt bryter av från vardagen och som går att datera i efterhand.

Resor är som en minnenas drivbänk.

Det ska bli spännande att höra vad Iris och Ruth kan berätta om Gran Canaria-resan 2018 om 31 år.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Dickson Stella

  Mitt namn är Dickson Stella från ZAMBIA, jag är här för att ge mitt vittnesbörd om en läkare som hjälper mig i mitt liv. Jag var infekterad med HIV-virus under 2012, jag gick till många sjukhus, kyrkor för botemedel men det fanns ingen lösning, så jag tänkte hur kan jag få en lösning så att jag inte kan förlora mitt liv, jag förlorade allt jag har min man flyr från mig och tog också mina barn på grund av min sjukdom. En dag var jag i flodsidan och tänkte nästa steg att ta om det skulle hoppa in i floden så att jag helt kan lösa mitt liv eller bara tänka var jag kan gå för att få en lösning. så en kvinna går till mig och berättar för mig varför jag är så ledsen och jag öppnar allt för att berätta för henne mina historier, hon berättade för mig att hon kan hjälpa mig, det är anledningen till att hon normalt kommer hit för att hjälpa människor så att du kan botas för att hon var med i det här problemet innan, presenterade hon mig för en läkare som kastade stavar på människor och gav mig han nummer och e-post så jag ringde honom och mailade honom också. Han berättade för mig allt jag behöver ge och ger mig instruktioner att ta, vilket jag följde ordentligt. Innan jag visste vad som hände kallade han mig och berättade att jag skulle gå till medicinsk kontroll, kallad Priest Salami för dina lösningar nu vid
  purenaturalhealer@gmail.com lägg till honom på watsapp +2348105150446

 2. Amanda

  Åh fanta citron förknippar jag alltid med Grekland, oavsett åren jag har varit där (född 1990) ?

 3. Tessie

  Åh, vilken spännande tanke! Det är ju verkligen som du säger, man minns ibland väldigt udda saker från sin barndom – det behöver inte vara något speciellt, ändå så minns man det i detalj!

stats