manneforssberg

Manne Forssberg

Åtta timmar på akuten (is too long baby)

För en dryg vecka sedan fick jag en liten ömmande, men inte molande, knöl under vänster armbåge. Den har inte på något vis förändrats över tid eller påverkat mitt liv.

Tills igår. När jag vaknade hade hela underarmen svällt upp. Den fortsatte svullna under dagen och blev dessutom röd, pulserande och jättevarm. Dessutom gjorde den ont.

För första gången på 20 år åkte jag till akuten för egen räkning. Det var en spännande upplevelse. Jag var livrädd att sköterskorna skulle skratta hånfullt åt min åkomma, skrika “SLUTA TA VÄRDEFULLA VÅRDRESURSER I ANSPRÅK DIN JÄVLA PRINSESSAN PÅ ÄRTAN!” och skicka hem mig. Ingeting sådant hände. Alla tyckte att jag hade rätt att vara där och var imponerade över att min arm var så varm.

Efter första undersökning och blodprov inleddes en maratonväntan. Hela tiden kom folk in med kaskadkräkningar, rostig spik i foten och brutna ben. Jag satt där med min monstruösa men ganska stabila arm och njöt till en början av egentiden. Läste Pakten av Michelle Richmond, som handlar om en äktenskapspakt. Sedan fick jag frossa och började längta efter en läkare.

Efter sju timmar fick jag träffa en ortoped som undrade om jag injicerar anabola steroider (jag tog det som en komplimang)  och om jag injicerar andra droger (det tog jag inte som en komplimang), men inte lyckades lista ut vad det handlade om. Efter åtta timmar fick jag åka hem.

Nu står jag på en monsterdos antibiotika och har legat i sängen hela dagen. Armen är fortfarande röd, varm och svullen men gör inte lika ont längre.

STÄLL ERA DIAGNOSER NEDAN ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

IMG_6299

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Om man ska ställa diagnoser såhär på distans så måste man åtminstone få se hur armen ser ut… men om det hela nu började med en knöl/knuta… infekterad slemsäck? Annars: Blodpropp i nån av venerna? Stas i lymfsystemet? Rosfeber?

  Låter väldigt mycket som DVT tycker jag, men har aldrig träffat någon som fått det i armarna (?).

 2. Lisa

  Uppsök vårdcentral och be att de remitterad dig akut till specialist. Berätta inte att du redan varit på akuten.
  Sorgligt att svenska läkarvården inte kommit längre. Så fort de inte vet svaret släpper de en med en drös mediciner ist för att söka orsaken till åkomman. Gräsligt vanligt.
  Stå på dig, det måste man inom sjukvården. Good luck! 💪🏻👊🏻😘

 3. Johanna

  Togs ett ultraljud över armen för att fastställa att du inte drabbats av en ventrombos alltså propp. Det låter som samma symptom som du har drabbats av. Men så finns det även ytliga proppar(tromboflebit).Kan kännas lika smärtsamt dock inte lika allvarligt. Hoppas att det går över om inte sök vård igen,kanske vc så får de remitera dig till sjukhus om de tycker att det behövs. Krya på dig!

 4. Mina

  Det låter som att det skulle kunna vara rosfeber, och i så fall är det inte läge att vänta och se pga livsfarligt. Min pappa fick gå till vårdcentralen och mäta att svullnaden verkligen gick ner varje dag i en vecka. Om inte penicillinet funkar måste det till starkare grejer.

 5. Annie

  Låter som rosfeber? Fick det i min vad för några år sedan. Vaden svullnade så mycket att jag till slut började få bristningar i huden. Ingen läkare kunde egentligen svara på varför eller hur jag fått det, förmodligen pga insektsbett som blivit inflammerat. Fick ligga 3 dagar med antibiotika-dropp sen var det borta.

 6. Annie

  Min mamma hade liknande för många år sen. Då hade hon fått en flis i armbågen som sen inflammerades o klämde nerver osv. Antibiotika boooorde hjälpa! Kan du ha fått nåt minisår där första smärtan började? Krya på dig!

 7. Marina

  Hittade dom inget bland dina prover? Har dom röntgat? Datortomografi?
  Dom kan la inte bara skicka hem dig utan att veta varför och ba ge dig medicin?

 8. Erika

  Så hade jag för snart 4 veckor sedan fast i vaden och det visade sig vara en blodpropp och ett inflamerat blodkärl. (Ska tillägga att jag då två dagar tidigare gått igenom en förlossning och då var detta tydligen vanligt). Ont gjorde det iaf, men efter några dagar med blodförtunnande så gick svullnaden ned och idag är benet helt som vanligt igen.
  Hoppas de/du hittar felet och blir bra snart.

 9. Anna

  Hände mig med när jag bodde i Egypten det var nåt (språkliga brister) som gått sönder så jag fått vätska i armen. Fick antibiotika (en spruta i rumpan) gick över på en vecka. I ditt fall kanske det är en överansträngning, gjort mycket frivändning? Om du nu inte har andra sjukdomsbesvär som feber å grejer för jsg kan bara idrottsmedicin 😜

stats