Manne Forssberg

Barn som låtsas vara sjuka

Hur avgör man om ett barn är sjukt? Om barnet är feberfritt alltså. Man kan ju må jättedåligt men ändå inte ha feber.

När jag väckte Iris imorse sa hon att hon mådde illa och hade ont i öronen och tyvärr var tvungen att stanna hemma. Jag förberedde mig på VAB. Sedan kom hon på att hon skulle på museum med klassen idag och tillfrisknade mirakulöst på nolltid.

Det är så vansinnigt svårt att avgöra om ett barn är sjukt på riktigt eller simulerar.

Jag tog själv till varenda knep i boken för att få stanna hemma när jag var barn. Jag höll febertermometern mot lampan och åt skolkritor för att bli hes och framstå som febrig. Ofta lyckades jag.

Sara var ännu skickligare. När hon gick i tvåan lyckades hon stanna hemma med påstådd sjukdom en hel månad för att hon var mer sugen på att läsa Kittyböcker än att gå i skolan.

Har ni något knep för att avgöra om sjukdomen är riktig eller spelad? Mardrömmen är att skicka iväg ett sjukt barn till skolan, men jag är inte heller särskilt sugen på att inhibera arbetsdagar för att mitt barn är osugen på att gå till skolan. HJÄLP!

IMG_8395

Vissa morgnar är hon lite mer ambitiös

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats