Manne Forssberg

Barnens nya mattelärare

På många områden har Iris, jag och Ruth ganska likartade intressen. Vi tycker till exempel väldigt mycket om att äta glass, spela brädspel, lyfta marklyft och träna på att stå på händer.

Inom andra områden skiljer sig våra intressen åt en smula. Barnen är exempelvis intresserade av dubbade highschool-serier och matte. MATTE! Jag önskar att jag också var lite mer intresserad av det.

Ruths absoluta favoritgrej har sedan ungefär ett år tillbaka varit att räkna mattetal som jag gör till henne. Långa rader med tal:

1 + 13

4 + 5

3 – 1

4 + 3

Och så vidare in i oändligheten. Jag älskar att se henne räkna, men det är inte superkul och stimulerande att skriva mattetal till henne så att fingrarna blöder. Dessutom önskar jag att jag kunde tänka ut lite mer stimulerande matteproblem.

Därför är jag väldigt glad över att vi har fått testa Albert. En app som är ett spel som är en mattelärare. Med hjälp av smart teknik lär Albert ut matte på rätt nivå. Ju mer Albert används desto bättre blir han på att hjälpa till.

För äldre barn finns det förklarande filmer och hjälp med att planera och plugga till prov, få tips om de kör fast i övningarna och en massa annat!

Både Iris och Ruth har väldigt stor glädje av Albert. Det är både lek, skola, och lagom utmanande tankenöt i ett. Albert har många skepnader.

Det är anpassat för barn mellan 3 och 17 år, följer skolplanen och har tagits fram tillsammans med erfarna lärare tillsammans med forskare.

För en tid sedan kom Iris hem med en matteläxa som hon ville ha hjälp med. Det tog mig säkert en halvtimme att förstå det svåraste talet. Jag blev djupt skakad. Tänk att hon kommer få ännu svårare tal och att jag snart inte kommer kunna hjälpa henne. Sedan hon börjat med Albert känner jag mig trygg igen.

Just nu kan man prova Albert helt gratis året ut. Klicka HÄR. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats