Manne Forssberg

Bildbomb Marocko

Det känns som att det var i ett annat liv jag var på min Marockoresa trots att jag kom hem förra veckan. Det beror på att det är en annan värld. Marocko är bara några timmar bort men man landar i en värld där det går åsnor och kameler på gatan. Det doftar spiskummin och nattjasmin. Det är darbukaspel och böneutrop. Och luften är fet och fuktig.

Har ni tänkt på att resor är typ som sex? Ju mer sex man har desto mer vill man ha, men efter en tids avhållsamhet minskar lusten och man vänjer sig. När jag reser vill jag resa. Överallt! Om det här stället är så fantastiskt och så väsenskilt från mitt Hägersten så måste det ju rimligen finnas miljoner fantastiska platser till både i Sverige och i resten av världen. Sedan kommer jag hem, resan sjunker undan och jag blir lite mer rimlig igen.

Jag blev inbjuden till Marocko av Tui och Robinson Club Hotel Agadir tillsammans med andra bloggare från England, Italien, Polen, Schweiz, Tyskland och Spanien. Det var fem väldigt bra dagar.

Jag sprang på stranden, åt obscena mängder mat från de dignande bufféerna, kuskade runt i Atlasbergen, köpte en trumma på marknaden, spelade golf, surfade, gymmade massor, bastade och fick massage. Jag har förmodligen aldrig varit så avslappnad varken förr eller senare.

 

Här följer en bildbomb från resan

 

 

Sanddyner, hav, hotell.

Utanför ingången till mitt hotellrum.

Jävla bra fontän på hotellområdet. OCH ådra i pannan!

Solnedgång över poolområdet och havet.

På tur i Atlasbergen. Tack vare naturliga källor, som den nedanför mig, sjuder det av växtkraft. Bland annat växer arganträd här. De är helt unika för området och ger den eftertraktade Arganoljan.

Muralmålning utanför en liten butik i bergen.

Frukostställe i bergen. Gudagott myntate.

Paradise Valley. Några tyska hippies hittade paradisiska källor i bergen någon gång på 60-talet och snart blev det ett populärt hippietillhåll. Både Jimi Hendrix och Cat Stevens besökte platsen.

Surflektion på vår strand. Lika svårt som vanligt och fullkomligt omöjligt att inte få kallsupar och slå sig fördärvad, men om man står väldigt still med brädan på land ser det åtminstone ganska bra ut.

Hotellträdgården. Erkänn att alla hotellträdgårdar borde se ut så här!

På väg mot spaavdelningen. Alltid Aufguss (tysk basturitual) spritt språngande naken klockan 17.45 och 18.30.

Blev eventuellt hippie under resan. Tack och förlåt!

Delar av gänget som jag reste med. De kom från en massa olika länder, var jättetrevliga och gick alltid med på att ta bilder på mig. Föredömligt!

Fasen vad man hatar folk som poserar framför solnedgångar. Ändå är det nästan helt omöjligt att inte bli en sådan person. Fan!

Sanddynerna intill stranden. Ökenkänsla. Blev törstig.

Alltid väldigt mycket kameler på stranden. Här sprang jag 9 kilometer varje morgon. 4,5 kilometer mot marinan och sedan tillbaka. Jag saknar det. Framförallt saknar jag hur det smakade att äta crepes, nutella och färsk frukt efteråt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Åh hjälp vad sugen jag blev på att resa men tillsammans med min man fast utan barn!
    Står högt på min lista (just nu gravid med barn nr 2) så dröjer lite men längtar!
    Skulle vilja åka till Maldiverna ?

stats