Manne Forssberg

Biolovet

I annonssamarbete med Nordisk Film

Jullovet handlar ganska mycket om att hitta på meningsfulla aktiviteter till barn som massor av spring i benen men obefintlig lust att hänga ute i snögloppet. Det är ungefär så olikt sommarlov det kan bli. Varje gång man ska gå ut måste man nämligen lokalisera ett oräkneligt antal underställ, vantar och mössor först. Att få ihop ett komplett par vantar är svårare än att baxa in en rosa elefant i ett nålsöga. Ibland hinner det bli mörkt innan man ens hunnit ut. Oerhört otillfredsställande.

Men man kan ju inte sitta hemma hela dagarna. Då klättrar man snart på väggarna. Dessutom kommer hemmet råka i akut kaos. Tur då att det finns bio. Om sommarlov är bad och smultronstrån, sportlov är skidåkning, och höstlov är läsning framför brasan så är jullovet till för att gå väldigt mycket på bio. Borde det inte heta biolovet till och med?

Jag och barnen är väldigt peppade på Bamse och Dunderklockan som har premiär den 21/12. Vi såg om Bamse och häxans dotter häromdagen bara för att liksom vältra oss i pepp.

Eftersom jag vet att ni är exakt lika peppade som jag har jag en tävling här på bloggen.

Svara i kommentarsfältet på frågan: Vad är ditt bästa tips för att underhålla barnen på jullovet? EDIT: Vinnaren blev Johan Skoglund

Vinnaren kammar hem följande: 

 • Bamseklocka från Gul
 • Bamseglasögon från Haga optik
 • Bamse och Dunderklockan spel från Kärnan
 • Bamse och Dunderklockan puzzel från Kärnan
 • Bamse Målarbok och kritor från Kärnan
 • 2 paket Bamsefigurer från Micki
 • Bamse Schampo  från CCS
 • Bamse Balsamspray från CCS
 • Bamse Lipbalm från CCS
 • Dessutom 5 fribiljetter till filmen BAMSE OCH DUNDERKLOCKAN.

 

Tävlingen pågår en vecka och vinnaren kontaktas på mail. Lycka till!

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenn

  Något jag och barnen uppskattar väldigt mycket är att göra små skogsutflykter. Klä sig riktigt varmt, packa varm choklad och bullar, planerar man en längre tur så kanske man kan ta med korv och korvbröd och göra en brasa. Sen är det bara att ge sig ut på upptäcksfärd bland stock och sten.

 2. Sandra R

  Mitt bästa tips är att bara umgås, att vara tillsammans. Det behöver inte vara så stort eller planerat. Att ha tid att laga Gröt tillsammans på morgonen, handla mat i lugn och ro eller leka är fantastiskt. Att ge barnen tid är mitt bästa tips.

 3. Sandra

  Mitt bästa tips är att bara umgås, att vara tillsammans. Det behöver inte vara så stort eller planerat. Att ha tid att laga Gröt tillsammans på morgonen, handla mat i lugn och ro eller leka är fantastiskt. Att ge barnen tid är mitt bästa tips.

 4. Sandta

  Mitt bästa tips är att bara umgås, att vara tillsammans. Det behöver inte vara så stort eller planerat. Att ha tid att laga Gröt tillsammans på morgonen, handla mat i lugn och ro eller leka är fantastiskt. Att ge barnen tid är mitt bästa tips.

 5. Kenji Claesson

  Att vara ute så mycket som möjligt. Leka i snön om det finns. Annars ut i naturen, till fots eller cykel. Mysigt att grilla även när det är kallt. Och andra saker att upptäcka jämfört med sommaren.
  Dottern brukar alltid trivas ute.

 6. Jessica

  Mitt bästa tips är att innan lovet startar göra en burl med massa lappar där barnen själv har skrivit ner allt skoj dom tycker om att göra. När dom sedan är uttråkade kan dom antingen dra en lapp eller kolla igenom och få tips på saker att göra.
  Här hemma har vi en burk med ”gratisgrejor” dvs saker du kan hitta på som är gratis eller kostar väldigt lite. Tex göra lera, baka, spela spel m.m.
  Och sen har vi en burk med saker som kostar lite mer. Tex badhus, skridskor, bowla, bio m.m.
  Givetvis bestämmer vi när dom får ta en lapp i burken som kräver lite mer av oss.
  Sedan tror jag framförallt man måste hitta sitt eget lunk. Vissa barn vill inte göra så mycket under lovet utan behöver faktiskt få vila och bara. vara för att ladda upp inför vårterminen.

 7. Cattis Carlsdotter

  Min bästa är att lämna mobilen hemma och vara nära barnen genom att leka, lyssna och diskutera livets stora och små frågor. Vi behöver lära oss mer av varandra.

 8. Sofie Lindblad

  Pyssel, går att variera i oändlighet. Bygga hus till gubbarna, skapa landskap att köra tåg i eller egna spel. Sparar allt jag kan tänka mig att vi kan komma att behöva och lägger fram allt vi har, piprensare, färger, paljetter, lim och allt. Så underbart att se barnen vara kreativa och skapa egna lekar.

 9. Johanna

  Ut i friska luften, packa ner varm choklad och fika, lämna mobilen hemma och bara umgås, allt man hittar på behöver inte alltid kosta pengar!❤️

 10. Josefin

  Mitt tips är att göra sånt som även föräldrarna gillar. Blir mycket roligare och mer äkta om man på riktigt gillar pulka/badhus/pyssel eller vad man nu hittar på. Istället för att bara göra det för barnens skull. Här är Manne en bra förebild, som på riktigt gillar att hänga med barnen!

 11. Johanna

  Mitt bästa tips: bjud hem förskolekompisar! Noll blyghet för varandra tack vare att de ses varje dag på förskolan, man slipper leka samma lek med sitt barn tjugo gånger i rad för få finns det kompisar till barnet som ääälskar att göra det OCH barnen föräldrar känner sig manade att bjuda tillbaka och ens barn får komma till kompisar och leka. = egentid!!! Och barnet lär sig det fina i att komma till andra och respektera reglerna som gäller där.

 12. Malin Westerberg

  Vad jag minns av mina barndoms-vintrar är överflöd av frisk luft. skridskoåkning, varm O’boy. Pyssel. Vi fick använda vår kreativitet och vara ute mycket. Jag kände mig väldigt ”levande” och det vill jag även att mitt barn ska känna. Det behöver inte vara dyrt eller särskilt omständigt. Ut och leta pinnar etc, ta med hem och börja pyssla. Några timmar på isen, eller gå ut i skogen gör underverk. Är det snö så ökar ju möjligheterna för aktiviteter.

 13. Emmelie Lundgren

  Vara ute. För att frisk luft är bra för både barn o vuxna.
  Gå ut i skogen, hitta på roliga lekar.. Grillkorv om det är is på sjön så åka skridskor o fiska o det sista önskar man snö för att åka pulka göra snöänglar o bygga snögubbar
  Men man ska självklart variera sig och vara inne och mysa tillsammans tex baka

 14. Fia Sandholm

  Jag har en 9-årig dotter som är väldigt intresserad av att baka, en snart 6-årig pojke som gillar att bygga med lego och hela familjen älskar att se på bio.

 15. Karin

  Läsa böcker, bygga lego och göra ”maxat”maskiner ( som i programmer) Tex Domino med böcker som ramlar på en boll som stöter till en kulbana osv…Vi gillar också att gå på promenad när det är mörkt ute med ficklampa.

 16. Johan Skoglund

  Om snön ligger vit på marken
  tar vi pulkan ner till parken.
  Åker tillsammans för backen ner
  och både pappa och dotter ler.
  Om vintervädret slaska
  vill min dotter hellre plaska.
  Vi åker till stadens badhus
  för lek, sim och bus.
  På kvällen tänder vi ljus
  i vårt mysiga hus.
  Då ser vi bamse från början till slut
  och dottern tar ett bedårande glädje tjut.

 17. Sara

  Åka tåg älskar min grabbar på 3 och 5 år! Vi försöker ta en tur till grannstaden ibland, tar en timma vilket är lagom. Fikar i restaurangvagnen och testar tågtoaletten som är väldigt spännande. 🙂

 18. Rebecca Hennermark

  Skogen! Skogen, skogen, skogen! Älskar den helt enkelt-den är alltid där, alltid öppen och alltid spännande. Oavsett väder så kan man alltid hitta något intressant att pyssla med, titta efter, klättra på, utforska. Picknick, lövplockning eller kottkastning, djurspaning eller kurragömma-endast fantasin sätter gränserna! Älskade Bamse, både mjuk o stark o en klar favorit här hemma!

 19. Anna

  Mitt bästa jullovstips är att spela sällskapsspel, leka ute, åka skridskor och hyra en gympasal. Att få hänga med barnen på Bio med popcorn och godis en dag vore underbart👌✨🥰

 20. Jeannine

  Mitt bästa jullovstips är att packa väskor, barn och gubbe för en resa till släkt och vänner som bor en bit ifrån. Spela spel, tända en brasa och dricka varm choklad tillsammans. När barnen somnat kryper man ner i soffan och pratar om allt å inget.

 21. Pernilla

  Vi brukar spela sällskapsspel, det är något som alla i familjen kan vara med och tycker är roligt! Är det snö är vi gärna ute och åker pulka efter fyrhjulingen, pausar med korvgrillning och varm choklad.

 22. Jenny

  Att baka är världens hit här hemma och speciellt om barnen får göra allting själva och man själv bara är med som sällskap (och eventuell hjälp om de vill). Vi har därför massor av fikastunder med chokladbollar, kladdkakor och sockerkakor att se fram emot detta jul-lov!😊 Hur mysigt som helst! Tack för en bra blogg! Hälsningar Jenny

 23. Maria Ekendahl Eriksson

  Oh wow sjukt svårt att välja men det roligaste jag och barnen vet är när vi spelar mycket inomhusboll, med mjuk boll givetvis och i barnens rum haha, annars hamnar stressnivån på tusen illa kvickt hos denna mamman. Sjukt kul för både oss föräldrar och barn! 🙂

 24. Sofia Norlund

  Mitt bästa tips är att vara utomhus och leka i lekpark eller i snön om den finns. Åka pulka/bob/bygga snögrottor eller snögubbar. Eller varför inte åka spark! Det var så roligt när jag själv var liten. Frisk luft gör alla gott. Sedan tycker jag och barnen om att läsa böcker, leka med lera eller bygga med klossar/lego. Man kan bygga olika hus av olika material. Vår mellersta dotter Alva, som har en hörselnedsättning älsksr Bamse. Hon kan inte säga Bamse än. Men säger Gagge. Men förhoppningsvis kan hon lära sig att säga det snart med hjälp av sina hörapparater. Hon älskar iallafall att se filmer med Bamse och sjunga Bamse sånger. ❤️

 25. Malin Blomstrand

  För mig och barnen kommer det bli film,spel och pyssel.Men att umgås och ha kul är prio 1 skulle bli tacksam om vi vann denna tävling 😍 för jag älskar bamse

 26. Cecilia Martinsson

  Det bästa tipset är att vara ute så mycket som möjligt, promenader, skogen, pulkabacken, lekparken, så att man tröttar ut både sambo och barn, för att sedan kunna aktivera barnen (och sambon) med lugna lekar/pyssel/mm hemma så mamma själv får en liten lugn stund hemma utan att behöva storstäda hemmet efter all lek.

 27. Sofie

  Vart är leken! Funkar lika bra för 3 åringen som 1 åringen.
  1. Hitta en sak som syns bra, klar färg. Be barnen blunda. Göm på ett småklurigt ställe och ge ledtrådar. Säg att den Är i badrummet, bakom en handduk.
  Ledtråd: Där det är ok att stänka… Där man kan hitta tandborsten…
  Väl i rätt rum: så kanske saken var lite blöt och behövde ta bort det blöta, vad gör man då?
  Tar massa tid och barnen pratar och hjälps åt sen kurragömma, ute och inne är ju superkul 🙂

  Om jag inte vinner hoppas jag att några andra småbarnsföräldrar fått ett bra tips på underhållning.

 28. Lisa

  Om man bor i lägenhet i Stockholm så är det många grannar som reser bort.

  Då passar man på att använda utrymmen som är inomhus och stora men ingen rör sig i dessa lediga dagar.

  Åka rullskridskor eller skateboard i källargången.

  Eller spela bandy i cykelrummet.

 29. Sandra

  När vi varit ute tills dess att det är mer snö innanför kläderna än utanför är det dags att gå in. Mitt bästa tips då är något av följande alternativ: 1 Bygg en gigantisk tågbana över hela vardagarumsgolvet. Placera dig bekvämt vid banan, ha gärna med dig stickningen eller någon bra bok. Delta i leken genom att vara passagerare som ibland ska kliva av, ibland kliva på, men oftast njuta av tågresan tillsammans med sin stickning/bok. 2. Lek sjukhus. Barnen hoppar i uniformerna och förvandlas till doktorer som tar hand om sin sjuka mor. Tiden flyger förbi medan de undersöker, ordinerar sprutor och tröstar. Du får ligga i soffan och ibland svara på lite frågor om var det gör ont, bättre vila kan en småbarnsförälder (nästan) inte få. 3. Fyll upp badkaret, ha i en massa skum och lagom varmt vatten. Stoppa ner barnen och alla leksaker som tål vatten i karet. Sätt dig bekvämt på golvet. Följ med i den leken som barnen erbjuder. Har du tagit fram kastruller och vispar kan jag garantera att du kommer erbjudas någon smaskig maträtt.
  Varva dessa lekar med ute vistelse och vips! har ni ett lov med lek och vila. Nöjda barn och nöjda föräldrar.

 30. Josefina Thureson

  Skattjakt! Inne eller ute. Ute kan man hitta vad som helst ju!
  Fräna pinnar, gamla reflexer, övrigt fina skräp kottar, STENAR!
  Inne kan man leta småpengar eller borttappade kritor mm. Men största skatten är alltid mina glasögon som försvunnit någonstans. Då är ju själva äran/vinsten att hittat först, grejen.
  Annars är kojbygge en favorit hos barnen. 2åring släpar ut alla dynor från soffan= nöjd och trött 2 åring!

 31. Malin Sjöholm

  Hej!

  Mitt bästa tips är att ge de olika dagarna teman och att barnen får hjälpa till att komma på saker att göra utefter temat. Så exempelvis är 25/12 slappdagen då vi ser på tv, går i pyjamas och det är free ride på paddor och mobiler. Sen är en dag vattendagen då åker vi till badhus, en dag är bakdag och barnen får baka vad det vill. En dag är lekdagen så då åker vi till lekland eller låter barnen styra vilken lek det blir.
  Självklart behöver inte hela dagen innehålla temat men det sätter verkligen igång tankar och fantasin hos de små och de mest roliga, oväntade förslagen kan föreslås.

  Tack för en underbar blogg!

  Kram Malin

 32. Sebastian Hjort

  Bästa tipset är helt klart att installera en ”nisse-dörr” och gå all in på det konceptet. Vår nisse heter dagligen på bus och uppgifter som sysselsätter sonen (och oss föräldrar).

 33. Karin Andreasson

  Önskar att jag hade något vansinnigt bra att skriva här då äldsta dottern hade blivit överlycklig över denna vinst. Men mitt bästa tips är nog att vara ute så mycket som möjligt. Rörelse och frisk luft 👍 Det är en bra kontrast till andra favoritsysselsättningen – nämligen baka (Och fika)

 34. Astrid Landgren Patterson

  Bästa tipset för jullovet är att åka till badhuset, gärna ett med varmvattenbassäng. Mysigt och lärorikt för både stora och små. Här ska man passa på timmarna innan stängning då det är minst folk där, på vårat bad är det kl. 15-17, vi brukar avsluta badandet med thaimat 🙂

 35. Fredrik Perander

  En tripp till Farmor & Farfar och deras busiga katt. De bor på Åland så då får man åka en spännande båttur och träffa Ville Viking och leka i bollhav. Väl framme så får man även träffa sin älskade kusin och faster med familj. Tidig läggning efter detta? Check!!

 36. Ulrika Jonsson

  Mitt bästa tips att underhålla barnbarnet på lovet är att först vara ute och leka i snön och sen mysa ner oss under en filt och se på Bamse eller Pippi!!😊

 37. Linda

  Mitt tips är att börja varje uppmaning med ett lockande påstående tex. Jag har världens bästa uppdrag åt dig…, jag har en cool utmaning du måste testa…. följt av nåt som behövs göras typ fylla på med nya toarullar i badrummet eller byta om från pyjamas snabbare än vad mamma hinner bädda sängen. Win win 😁 annars så funkar ballonger som underhållning för min 4-åring i en oändlighet och om man joinar så får man motion för hela veckan!

 38. Anna

  Oj, jag har nog inga supertips, men måste ändå vara med och tävla för mina tjejer ääääälskar bamse! Det som alltid fungerar och som gör alla glada här hemma är att dra på
  musik och sen dansa med olika nallar eller ballonger. Annars brukar vi läsa böcker från bibblan eller riva ner soffkuddarna och hoppa på/gå balans på eller bygga en båt av. Soffan är bra. (Har tre barn på 3,5år, 2 år och 2 mån) Ute kan man vara resten av året, nu är de blaskigt och blir mörkt innan alla ens har stövlarna på sig så vi håller oss mest inne, eller går på bio 😁

 39. Lisa

  Mitt bästa tips för att underhålla min 1- och 3- åring är att varva intensiva upptåg som dansmatta, kull och andra galenskaper med en massa kramar och mys i soffan 😊

 40. Maria Troilert

  Mitt tips är att planera varannan dag rejält. Maxa! Typ mata ankor, åka pulka och se en biofilm. För att sedan dag två vara hemma o sega, leka med julklappar, glo på matineer, äta knäck. Sen dag tre, på’t igen! Lekland, McDonalds. Dag fyra, görs måsten som att handla eller städa. Dag 5, skridskor på ngn allmän rink och varm choklad i en snöhög. På detta sätt hinner ungarna aldrig ledsna på hemma tiden och jag själv hinner varva ner och sköta vardagen. De maxade dagarna gör dem nöjda och tillfreds med hemma tid och lugnare tempo utan tjat o tjiv.

 41. Maria

  Mitt tips är att planera varannan dag rejält. Maxa! Typ mata ankor, åka pulka och se en biofilm. För att sedan dag två vara hemma o sega, leka med julklappar, glo på matineer, äta knäck. Sen dag tre, på’t igen! Lekland, McDonalds. Dag fyra, görs måsten som att handla eller städa. Dag 5, skridskor på ngn allmän rink och varm choklad i en snöhög. På detta sätt hinner ungarna aldrig ledsna på hemma tiden och jag själv hinner varva ner och sköta vardagen. De maxade dagarna gör dem nöjda och tillfreds med hemma tid och lugnare tempo utan tjat o tjiv.

 42. Anna Selin

  Oj, vilka drömvinster för min tvååring som är besatt av Bamse! Och mitt självklara tips inför jullovet är så klart biblioteket och efterföljande bokläsning. Många kommuner har så fina bibliotek med sagostunder och lekhörnor för barnen och som vuxen kan man ju alltid smita iväg en sväng till vuxenavdelniningen och låna hem lite lektyr till kvällen när barnen somnat.

 43. Annika

  Mitt bästa tips som funkar väldigt bra på våra tvillingar på 3 år är att ”göra stan”. Det innebär oftast att hela familjen går till nåt café för ”lyxfrulle”. Dvs bakelse till frukost. Sen tittar vi efter tomtar o julgranar runt i staden, hälsar på (rider, klappar och matar) isbjörnarna utanför muséet, hälsar på den sovande hundvalpen i skyltfönstret till leksaksaffären. Vidare till någon park/lekpark eller våldgästar släkt och bekanta för ännu mer fika och mys. Tända ljus är viktigt också. Och filtar i massor. Eller åka till mormor och morfars berg och grilla korv och gunga i hammocken och titta på utsikten.

  Vi har redan berättat för barnen att en ny bamse kommer på bio. Tog med barnen på bio för första gången för en månad sedan. Så de längtar. Detta skulle vara en fantastisk julklapp att få ge till dem!

  1. Linda Olsson

   Med två tvillingtöser på 3 så har jag lärt mig att aktiviteter utomhus är nödvändigt för att fixa en ledig dag, för att inte tala om en ledig vecka eller två. Vi brukar nästan alltid ta med oss hunden och gå ut i skogen och busa på förmiddagen. Vi har springtävlingar och leker polis och tjuv och kastar kottar med vovven. Sen går vi hem och kollar på film, Bamse och tjuvstaden och Häxans dotter har setts säker hundra gånger😂. Halleluja för att det äntligen kommer en ny film! Ska bli tjejernas första biobesök när vi ska se den. Jag håller tummarna hårt! 🍀

  2. Linda Olsson

   Med två tvillingtöser på 3 så har jag lärt mig att aktiviteter utomhus är nödvändigt för att fixa en ledig dag, för att inte tala om en ledig vecka eller två. I år är tanken att vi ska lära dem att åka skridskor. Annars brukar vi nästan alltid ta med oss hunden och gå ut i skogen och busa på förmiddagen. Vi har springtävlingar och leker polis och tjuv och kastar kottar med vovven. Sen går vi hem och kollar på film, Bamse och tjuvstaden och Häxans dotter har setts säker hundra gånger😂. Halleluja för att det äntligen kommer en ny film!!! Det ska tjejernas första biobesöknär vi ska se den. Jag håller tummarna hårt! 🍀

 44. Sabina Gillstrand

  Våran äldsta dotter är bara 3 år. Men det vi kommer göra nu när det snart är lov är att fortsätta vara ute mycket. Tycker det är supermysigt att grilla korv så det ska vi verkligen försöka göra. Dottern fick en cykel på sin 3års dag som va för 1 månad sedan så vi ska försöka peppa henne att lära sig cykla. Sen är det väl inte alltid kul att vara ute i regn o rusk som den svenska vintern ibland kan se ut så då blir det säkert en o annan tur till Leos lekland. Tänkte även göra ett bio besök som kommer vara premiär för dottern!
  Så jag personligen tycker att man ska försöka vara ute så mycket som möjligt. Blir alltid extra mysigt efter en heldag utomhus när man sedan kommer in lite smått frusen.

 45. Beatrice

  Mitt bästa tips är att involvera barnen i det lilla som finns i vardagen. Att göra det tråkiga till något roligt, till exempel städdisco. Barnen har roligt och vi vuxna får det lite mer ordningsamt. För att nästa stund leka matlagningsprogram när det är dags för lunch. Vara kreativa tillsammans, endast fantasin sätter gränser! Slutligen kan man själv plocka ut spännande aktiviteter som barnet sen får välja mellan. Framförallt: ta vara på tiden tillsammans! Njuta av sina barn som man satt till livet!

 46. Ann-Louise

  Mitt bära tips är att lägga telefon och dator åt sidan, stänga av tv:n och bara vara 100% närvarande med min dotter. Hon är bara två år, men är expert på att leka så det är bara att följa med i hennes fantasivärld. Ibland så styr jag som förälder, såklart, och då ser jag till att vi är utomhus eller träffar nära och kära. Allt utan att stressa. Är det något loven är till för så är det att stressa ner och bara vara i nuet, med familjen.

 47. Anna

  Jag och mina två barn ska passa på att mysa, se film, hälsa på kusin Maja och mormor, innan de åker och är hos sin pappa halva lovet!

 48. Malin renström

  Då vi har förmånen att alltid vara ledig hela lovet med våra barn så är det många dagar att även fixa underhållning!
  För några år sedan kom vår nuvarande 9-åring på att han tyckte att en dag skulle vara ”barnen bestämmer hela dagen”. Så en dag underhåller dom oss genom att bestämma allt. Brukar bla bli godis till frukost, att alla får bestämma sin favoritlek då alla måste vara med och leka, hämtmat till middag men även så ingår nästan alltid biobesök så den här vinsten hade varit klockren då vi är fem in familjen!!!!

 49. Karolina engborg

  Du, jag försöker och försöker. Ska vi baka nått? Läsa? Titta på en film tillsammans? Gå ut och spela lite fotboll? Jag gör allt för att hänga med min 7 åring, men jag får samma svar varje gång…Jag vill spela Fortnite! Varje dag! Så han underhåller sig själv.. det är jag som behöver bli underhållen, gärna med Bamse.

 50. Laura Paraskevopoulos

  Mitt bästa tips är att tillsammans prata om vad man vill uppleva på egen hand eller tillsammans under lovet, det kan vara alltifrån att träffa en kompis, mysa framför en film eller testa ett nytt recept. Samtal om hur man vill spendera sin tid och att reflektera tillsammans och att utifrån det planera så att allas önskningar kommer fram brukar ge fokus och en inre ro. Det tar bort stressen med att fylla dagarna med alltför mycket aktiviteter.

 51. Sara

  Mitt bästa tips är att ta fram en låda med massor av pysselprylar och låta kreativiteten flöda. Hjälpa till med lösningar på pyssel som tillverkas om det behövs, samt pyssla själv samtidigt för att få en mysig stund ihop

 52. Sofie Graneli

  Mitt bästa tips för att underhålla barnen är att PYSSLA. Mina barn älskar det. De går att göra både inomhus och utomhus. Vid snö: bygga snögubbe, lykta, experiment såsom ”måla i snö” osv. Inomhus kan man pyssla julgrans pynt, julkort mm. Och JULBAKA! Så många timmar en kan hålla barnen sysselsatta med lite fantasi!

  Min stora skulle bli SÅ glad om vi vunnit. Vilken julklapp!

 53. Annika

  Även om det är ett mindre helvete att leta rätt på vantar, mössor, underställ, fleece, overaller och stövlar (för att inte tala om att FÅ PÅ kidsen allt!) så tycker jag ändå att ”gå ut” är ett bra tips. En liten stund om dagen gör ofta barnen nöjda, för de har faktiskt rätt kul, och föräldrarna blir också lite nöjda för man känner sig liksom som en bra förälder som fått ut familjen på äventyr i den grå-slaskiga lokala lekparken. Sen är det oerhört härligt att komma in igen efter en heldag (nåja) ute 😉

 54. Hanna

  Mina barn är inte så förtjusta i att gå ut men jag brukar locka med trolljakt. Vi brukar hitta spännande hålor där trollen säkert sover och pinnar eller annat de har till verktyg. De tycker att det är spännande och jag har också kul samt att det är skönt att rasa av energin ute istället för demolisera inomhus.

 55. Malin U

  Jag har ett barnbarn som snart fyller tre år. Och på jullovet har jag tänkt bygga koja med henne ( det tycker hon är väldigt kul ) och så ska vi mysa i kojan med fika, böcker och spela bamse-memory. Vem vet, om vi har tur kanske går vi även på bio.

 56. Elin Nilsson

  Vårt bästa tips är sällskapsspel, Umgås med varandra efter en härlig dag ute i snön, Då tänds brasan och vi njuter av en kopp varm choklad ❤️

 57. Carin

  Bästa sättet att underhålla våra barn under jullovet är att boka in playdates med kusinerna. På så sätt får ungarna umgås, pilla på varandras nya julklappar och vi vuxna får goda förutsättningar att sitta ner en stund och dricka kaffe. Det brukar pysslas en hel del, klippas och klistras. När vi läst ut våra prenumerations-Bamsetidningar som brukar vi klippa ut figurerna och skapa nya seriestrippar och egna historier. Ett enkelt och samtidigt kreativt och roligt pyssel.

 58. Karin k

  Bamsegympaspel går alltid hem! Sen picknick inomhus efter det med öppen balkongdörr invirade i täcken drickandes varm choklad, och dagen är perfekt!

 59. Caroline

  Mitt bästa tips för jullovsmys är såklart att åka pulka hela dagen och sedan äta frukostmiddag, typ varma mackor och varm choklad eller tomtegröt. Sen ut med allas madrasser på vardagsrumsgolvet, ös på med kuddar och täcken, gosedjur, barn och föräldrar i en salig röra. Preppa med godis och snacks. Sen så film-marathon! Alla somnar när de vill, var de vill, om de vill. Typ det mysigaste både vi och barnen vet och den bästa kombinationen som funkar för både storebrorsor

 60. Evelina Renström

  Ljudbok från Tv:n! Min tvååring är supernöjd och eftersom ljudet kommer från Tv:n placerar han sig i soffan och sitter lugnt och fint hur länge som helst! 😍

 61. Evelina

  Ljudbok från Tv:n! Min tvååring är supernöjd och eftersom ljudet kommer från Tv:n placerar han sig i soffan och sitter lugnt och fint hur länge som helst! 😍

 62. Johanna

  Mitt bästa tips är att bara vara med varandra och rå om varandra göra sådant som är för stressigt att hinna med på vardagarna. Så vi är en familj på 5st så är vardagen stressig. Så spela spel och åka pulka räcker för att underhålla mina barn. Dom är så nöjda för de lilla men ack så mysiga.

 63. Jennifer

  Hemmabio! Barnen får se på film och äta popcorn, och föräldrarna kanske lyckas ta en liten tupplur medan barnen sitter still 🤷🏼‍♀️👌🏻 Bamse är optimalt för detta pga mycket bra filmer = total koncentration 😊

 64. Michaela

  Då min son är 2 år så har han svårt att själv säga vad han vill göra. Men vi tipsar om att röra sig mycket! Åka pulka (om snö finns, hehe), gå på lekland, åka till badhus, ta promenader i skogen! Efter en härlig aktiv aktivitet kan vi sen med gott samvete mysa i soffan framför en film och äta lite snacks! 😍

  God Jul! 🎄❄️

 65. Marre

  Mitt bästa tips är att vara närvarande, eller som jag brukar säga ”HÄRvarande”…alltså inte bara fysiskt närvarande utan faktiskt aktiv, inlyssnande och inkännande. Fokus behöver inte vara att just underhålla utan att bara få vara tillsammans och njuta av tiden, spontaniteten och friheten i att kunna mysa i pyjamas och bygga duplo en hel förmiddag. Var mentalt i nuet, med dina barn så är ni underhållna hela lovet och sprängfulla av energi och kärlek inför det nya året!

 66. Monika Ek

  Vi brukar i samråd med sonen göra en lista med saker han tycker är mysigt och sen försöka uppfylla en del av det i alla fall! Bäst tycker han om att åka skridskor i ishallen, dricka varm choklad och äta nybakade bullar!
  God Jul

stats