manneforssberg

Manne Forssberg

Den inbillade sjuka

Hurra! Äntligen har vår lägenhet blivit en byggarbetsplats. Bilder kommer snart. Det är exakt så charmigt som man kan tänka sig. Verktyg, byggdamm, oljud hantverkare och plankor överallt. Vår hyresvärd har inlett ett stambyte bara sex veckor innan vi flyttar. Hela hallen är klädd i papp, hantverkarna har flyttat våra skor och sovrummet är en byggarbetsplats. Det var trångt att bo fyra personer i en trea. Fram till flytten bor vi i praktiken fyra personer i en tvåa. Sängen är utflyttad till vardagsrummet. Halleluja!

+ Det kommer bli extra skönt att flytta om sex veckor.

Eftersom allting ändå är i kaos kan vi lika gärna packa ner vårt bohag redan nu.

 

Kaos

Byggdamm

Noll boendeyta

Ingenstans att vara vid vabb

 

Apropå den sista punkten. De ringde från Iris fritids och tyckte att vi borde hämta omedelbart eftersom Iris hade ont i magen. Jag åkte dit i ilfart. Iris hade FRUKTANSVÄRT ont och gick dubbelvikt. Vi gick till ett café (eftersom det är att föredra framför en byggarbetsplats) och Iris fick en chokladboll.

En minut senare.

Iris: “Nu mår jag bra igen!”

Jag: “Vill du att jag lämnar dig på fritids?”

Iris: “Nej, när man har låtsats att man har jätteont i magen kan man inte komma tillbaka till fritids en stund senare som om ingenting har hänt. Nu blir jag nog tvungen att vara med dig resten av dagen.”

 

Hon har en poäng.

IMG_7187

Sekunderna innan hon kom ut som frisk

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lotta

    Bara så du vet, vi föräldrar till D1 barn i klassen är oerhört tacksamma att du hämtade henne (även om det var hittepå). Magsjuka/magbesvär tillhör våra värsta mardrömmar . Tänk dig att tvinga i en som nyss kräkts dextrosol för att hålla blodsockret uppe, för att kunna ge livsnödvändigt insulin och hålla syrorna borta. Ständig övervakning och hela tiden beredd på att ringa ambulans för att hålla sitt barn vid liv liksom.

stats