manneforssberg

Manne Forssberg

Det bästa med sommaren

Det bästa med sommaren är att man kan säga ja till nästan alla barnens propåer. Och att man kan skita högaktningsfullt i sovtider och annat världsligt.

Jag skulle precis göra en kraftansträngning för att lägga barnen. Klockan var 22. Då knackade Iris, Ruth och sysslingarna på och föreslog att vi skulle fiska. Det var ungefär den mest dåraktiga idén jag hade hört i hela mitt liv. Man inleder inte fiske klockan 22. Jag skakade på huvudet, tog mig för pannan och illustrerade med hela mitt väsen hur omöjligt jag tyckte att deras förslag var.

Sedan tittade jag ut. Skirt rosalila skymningsljus över blankt vatten och blånande berg. Det vore dåraktigt att inte fiska en sådan kväll. Barnen kom i säng vid midnatt.

Det är mitt bästa sommarlifehack: Att säga ja till allt. Det kostar så lite. Och barnen får så där tindrande ögon och tror att man har tappat det fullständigt. Ja, vi kan spela fotboll. Varsågod att vara vaken halva natten. Självklart kan vi gå till skogen och leta material till pilbågar och barkbåtar på en gång. Glassen ligger överst i frysen, kör hårt. Yes, vi kan läsa ett kapitel till trots att klockan är 23.45.

Det tog en stund för mig att ställa om. Jag är så van vid att säga nej. Det sitter liksom i muskelminnet. Nu har jag äntligen blivit en ja-sägare.

 

DSC_1487

 

DSC_1482

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Vi är på väg hem från Szechenyl nu. Fantastiskt bad och jag tror att vi hann med alla bassänger. Inget problem med barn. Men nu när jag tänker efter så var våra barn de enda där… Väldigt härligt var det iaf 🙂

  1. manneforssberg
   manneforssberg

   Hej! Bra val av stad. Jag har bara varit där utan barn. Mina favoritbad är Rudas och Szechenyi. Tyvärr är det någon mysteriös åldersgräns på alla termalbad. Tror att man måste vara 12 år. Konstigt och trist. Ha en underbar resa!

stats