Manne Forssberg

Fyra saker som suger med att vara vuxen

1. Fysiska brev innebär nästan alltid obehag. Att vittja brevlådan innebär ångestsvett och kostsamma överraskningar. När man var liten fick man brev från Frimmeklubben, Nintendoklubben och sina brevkompisar. Man fick stickers och luktsuddgummin. Varje gång brevbäraren kom började man dregla som en av Pavlovs hundar.

2. Att vara sjuk. Man missar jobb, blir en värdelös familjefar och får utstå förakt från sin omgivning. När man var barn innebar sjudom sympatier, glass, vindruvor, emsertabletter och ledigt från skolan.

3. Slinka in och ta en snabb hamburgare. Som vuxen (med barn) kostar det 6000 kronor eftersom man är tvungen att köpa Happy Meal till barnen och alla deras medföljande kompisar. Dessutom tar det 90 minuter. Äthastigheten är så låg att den skulle chockera en sengångare, ballonger ska införskaffas gå sönder och begråtas, lekrum ska utforskas. Tidigare tog det två minuter och kostade tio kronor.

4. Man måste fixa saker som går sönder. Igår skulle jag och familjen åka hem från landstället och inför avfärd kontrollerade jag att lamporna på nedervåningen var släckta. De var de, men tyvärr var tvättstugan och badrummet fulla av avloppsvatten som inte luktade smultron. Jag stod på knäna i det iskalla bajsvattnet och undersökte om det var stopp i avloppet. Det var det inte. Jag bar ut hinkar med sammanlagt 150 liter avloppsvatten. Jag gick ut och försökte hitta locket till avloppsbrunnen i den 60 centimeter djupa snön. Det var svårt. Jag hittade brunnslocket (som vägde sinnessjukt mycket) och klättrade ner för att undersöka pumpen. Där stod jag på en liten planka. Om den gick sönder skulle jag få bada i avföring. Jag insåg att jag inte vet någonting alls om avloppspumpar. Kom på att det kunde vara ett elfel och pulsade i snön och letade efter huvudsäkringarna. Det tog kanske en timme. Jag hittade dem aldrig. Sedan ringde jag grannar som kunde ge mig kontaktuppgifter till en elektriker som gick med på att rycka ut på en söndag. Det visade sig vara fel på mekanismen för automatisk avloppstömning. Allting ordnade sig till slut. Jag var upptagaen av problemet från klockan 8 till 15. När man var barn kunde man läsa serietidningar på sitt rum när dylika saker inträffade.

 

Vilka fler saker suger med att vara vuxen? Fyll på nedan.

 

Tur att jag hittade en rånarluva så att jag kunde röra mig anonymt på Ica Maxi Hudiksvall med min avloppsstank.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. diana

  Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar om små saker han kommer alltid hem sent på kvällen, dricker för mycket av alkohol och sova med andra kvinnor utanför sidan. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag . för några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, att ensamstående mamma kan vara svår ibland och så jag har ingen att vända sig till och jag var hjärtbruten. jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade för mig om Dr OGUNDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr OGUNDU på hans email: [drogunduspellcaster@gmail.com]
  och förklara allt för honom så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi var så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och frågade mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det är därför jag bestämde mig för att dela med mig av mina erfarenheter med varje kropp som har ett sådant problem. Dr befri den stora stavningskastaren på hans e-postadress: [drogunduspellcaster@gmail.com] han kan lösa följderna
  1. Få din älskare eller man tillbaka
  2. Spirituellt bulletproof
  4. pengar stavning
  5. Lång livsstavning
  6. Välståndsstavning
  7. Skyddsstavning
  8. Få jobbstavning
  9. Att bli en chefspell
  10. Få ett stort lån utan att betala någon avgiftstavning
  11. Få pengarna tillbaka
  12. Barnstavning
  13. Graviditetsstavning
  14. Frihetsstavning
  15. Kärlekstavning
  16, försvinnande stavning
  17. Osynlig mänsklig stavning
  18. Framgång eller passera stavning
  19. Äktenskapsstavning
  20. Avenging stavning
  21. Popularitet stavning
  22. Dödsstavning
  23. skönhet stavning
  24. Supernatural power spell
  25. Madness spell
  26. Gratis huslån stavning
  27. Produktion stavning av filmer och film
  28. Hiv / aids stavning
  29. Tuberkulos stavning
  30. Lös vikt och kroppsstavning
  31 vargspell

 2. Cecilia

  Att man hela tiden antingen känner sig överpresterande (jobbig/dryg) eller helt meningslös (lat/fantasilös). Som barn bara softade man omkring, man var antingen glad, ledsen eller uttråkad, men såvitt jag minns kopplades det aldrig ihop med någon känsla av bra eller dåligt.

 3. Jenny

  Manne! Har för mig att du brukar åka till Budapest, och att du en gång publicerade en lista med tips på din förra blogg. Har googlat men kan inte hitta… Hursomhelst, jag + man ska åka dit i slutet av april för första gången (barnfritt!) och det vore ju guld med lite inside information om bra restauranger, vilket badhus ska man välja, mysiga cafeer etc. Tuuuusen tack i förhand!

 4. Karin

  Det suger rejält att behöva bege sig och handla när matförråden ekar tomma och en är sjuk i influensan! Och för att komma till affären behöva skotta fram bilen som varit innöad i flera dygn. När en var liten så låg en där så ynklig och fick det en bad om…glass… serietidning…mera glass…och så lite saft på det.

 5. Charlotte

  Tycker det mesta funka fram till 25-35 år sen åkte jag dit på fixa, laga allt själv (som du ovan beskriver, jag hänger ofta i konstiga elskåp, bär flera ton hö själv för alla andra på stallet plötslig reumatism etc).
  Dessutom åker jag fast på allt jag gör (som funkade förut)
  Som
  Sl, P bot, Liftkort, Köer, Gymkort, Aktiviteter.
  Det kanske låter hemskt men min liv har blivit så dyrt som ’riktig vuxen’. Försöker successivt samhällsanpassa mig. Går ok men lite speciellt då mina stora barn lever räkmacka livet nu (senast..mamma jag drar till Ibiza i helgen, alltså gratis). Tack jag har min yoga??

 6. Jessica

  Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
  1. Få din älskare eller man tillbaka
  2. Lotteri stava / Lycka stava
  3. Om du vill stoppa din skilsmässa
  4. Äktenskapsstavar
  5. Få jobbstavning
  6. Kampanjer
  7. Få pengarna tillbaka.
  8. graviditetsförlopp
  9. Kärlekstavning
  10. Om du vill tillfredsställa din partner
  11. Förbjudande stavning

 7. Annika

  All jääää***a mat som ska 1) kommas på 2) inhandlas 3) lagas. Det tar ca hundra år, sen äter man på 2,5 minuter eftersom barnen ej fattat det här med att sitta ner och njuta av en måltid. Därefter ska man städa undan inte bara tallrikar och bestick utan dessutom sanera hela köket efter en 1-åring och en 3-åring. När man är klar är det (typ) dags för nästa måltid.

  1. Lisa

   Word på den ? För att in inte tala om att en orimligt stor procent av mitt liv går åt till att tvätta sinnessjukt mycket kläder. Tvätta hänga vika repeat i oändlighet. När man var liten kunde man bara släppa kläderna på golvet (eller i tvättkorgen om man orkade) och sen låg de plötsligt rena och vikta i byrån.

stats