Manne Forssberg

Drömeftermiddag på Yasuragi

Drömeftermiddag igår. Jag och Nisse åkte tillsammans med ett trevligt gäng till Yasuragi för att bada och prova den nya Teppanyakimenyn.

Jag blir omedelbart en annan person när jag kommer till Yasuragi. Jag pratar tystare och långsammare, får bättre hållning, blir helt lugn och skrider värdigt (nåja) fram. Det absolut bästa man kan göra på ett badhus är att ägna sig åt extrema temperaturer. Att sitta i en bastu tills man nästan förgås av värme och då gå ner i ett kallbad och sitta där tills fötterna domnar. Jag tror inte att det finns någonting i världen som jag uppskattar lika mycket. Lyxigt för mig att Nisse har samma intressen i livet. Och lyxigt att det finns torrbastu med kallbad intill på Yasuragi.

Sedan fick vi äta en fullkomligt fantastisk sexrättersmeny, tillagad mitt framför våra ögon på Teppanyakihällen. Vi fick även höra om Yasuragis ambitiösa hållbarhetsarbete. Som gäst på Yasuragi får man en petflaska att ha under vistelsen och ta med hem, så att det inte ska gå åt en massa engångsmuggar i onödan. I a la carte-restaurangen och i Teppanyaki Kiri har de slutat servera rött kött. Och de serverar bara ekologiskt vin och fisk från hållbara bestånd.

Det kommer ta lite tid innan barnen förlåter att jag åkte dit utan dem, eftersom de trivdes så bra på Yasuragi Kids i somras.  

 

Vår fantastiska kock och tillika kökschefen på Yasuragi

 

Kvällens meny

Tonfisktataki med misomajo, rättika, wasabi och tvåårig vitlök

 

Sjukt bra gäng

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats