Manne Forssberg

Föräldraskapets stora utmaning

I samarbete med Colgate

 

En av föräldraskapets stora utmaningar är att sköta tandhygienen på en liten person som gör allt för att slippa. Som kniper ihop käkarna, springer och gömmer sig eller biter tag i tandborsten på pin kiv.

När Iris var i tvåårsåldern fick jag minst fem gråa skäggstrån till följd av den här evinnerliga kampen. Jag var tvungen att ständigt utveckla nya knep. Till slut blev tandborstningen nästan så ångestbefriad som man vill att den ska vara. Vägen dit var allt annat än spikrak.

Här är mina bästa tandborstningsknep:

1. Sjung! Exempelvis den oerhört starka Tandborstvisan av James & Karin. Att ha en speciell tandbortsång gör tandborstningen ritualiserad, positivt betingad och lustfylld.

2. Förklara varför det är viktigt med god tandhälsa och vad som händer om man inte sköter tandborstningen.

3. Lek! När Iris var som mest omöjlig utvecklade jag olika karaktärer som fick borsta tänderna på henne. Delvis för att hon var så trött på mig. Jag var tandläkaren Jean-Claude som bröt kraftigt på franska och trashtalkade pappa Mannes tandborstningsteknik, Jultomten som berättade på tornedalsfinska om hur mycket han tycker om barn som sköter munhälsan, samt den halländske tandborstningsexperten Rolle som arbetade på heltid med att borsta barns tänder.

Var ett stöd. Lär ut tekniken. Se till att det blir rätt gjort. Man måste inte alltid borsta barnens tänder, men man behöver övervaka att det blir rätt gjort tills barnen fyller tolv år.

5. Don efter person. Köp tandkräm och tandborste som är anpassat efter barnet ålder. Se till att borsthuvudet är i rätt storlek för barnens munhåla och tänder. Köp något som barnet tycker är snyggt, lyxigt och välsmakande. Colgate har en ny magisk tandkräm som byter färg från genomskinlig till blå efter två minuter, när tänderna är färdigborstade. Ett utmärkt stöd!

 

 

 

Tandkrämen finns att köpa HÄR

 

var ClickMeter_pixel_url = ’//pixel.watch/wmcg’;

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rosa Oman

  Jag vill dela mitt underbara vittnesbörd om hur jag fick tillbaka min man till mitt liv, jag vill berätta för människorna i världen att det finns ett riktigt stavspel på nätet och är kraftfullt och äkta. Hans namn är Baba Wale Wiseman, han hjälpte mig nyligen för att återförena min relation med min man som dumpade mig, När jag kontaktade Wiseman kastade han en kärleksförtrollning för mig och min man som sa att han inte har något att göra med mig igen ringde mig och började tigga mig. För alla som läser den här artikeln och behöver all hjälp Wiseman kan också erbjuda alla typer av hjälp som återförening av äktenskap och förhållande, botning av alla typer av sjukdomar, domstolssak, graviditet stavning, vi är nu mycket nöjda med oss ​​själv. Wiseman får honom att inse hur mycket vi älskar och behöver varandra. Den här mannen är på riktigt och bra. Han kan också hjälpa dig att fixa ditt trasiga förhållande. Jag hade min man tillbaka! Det var som ett mirakel! Ingen äktenskapsrådgivning och vi klarar oss väldigt bra i vårt kärleksliv.Kontakta denna fantastiska man om du har problem med en varaktig lösning
  via e-post: babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551
  Viber: +2348136951551

 2. Ida

  Hej!

  Tack för en trevlig podd!
  Dock är det väldigt dåligt ljud på podden som släpptes idag 30/12. Jag vill gärna kunna göra saker samtidigt som jag lyssnar på podden, men denna gång måste jag ha på högsta ljud och måste ha helt tyst runtomkring för att kunna höra. Hoppas det går att åtgärda till nästa vecka 🙂!

stats