Manne Forssberg

Friluftshatarfamiljen

Strålande solsken imorse. Årets vackraste dag och gnistrande kallt. Renande väder.

Jag började omedelbart tjata på familjen om att åka till Långsjön i Älvsjö och promenera. När jag äntligen lyckades med min övertalningskampanj (efter två timmar) hade solen gått i moln.

Ruth tyckte att det var jobbigt att gå. Iris hade tråkigt. Sara höll på att frysa ihjäl. Efter ungefär en halvtimme gav jag upp och vi åkte hem igen.

Hur ska jag förvandla min familj till friluftsälskare?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Dåliga immunförsvaret

  Håller med Mia G om att promenader är för vuxna 😉 Åk skridskor, längdskidor, slalom, pulka, madrass eller något annat kul istället. Bygg snögubbar, måla med vattenfärger i snön, bygg en snökoja. Ta med matsäck! Köp ett mackjärn som att du kan göra varma mackor över öppen eld, eller ett våffeljärn som man kan använda över öppen eld. Grilla korv med pinnbröd till. Ta med gulaschsoppa i en mattermos. Avsluta med att grilla marshmallows. Ett tips är att ha bra kläder och skor för utevistelse. Är man kall om fötter eller händer fryser man om hela kroppen. Det finns inget värre än att frysa!

 2. Mia G

  Du kan ju inte föreslå promenad..! Det är ju inte en friluftssyssla värd att nämna. (Ja det är vackert men kom igen,) Promenerar gör man i brist på annat, eller när man är vuxen eller nykär. Med barn leker man, och fruar (såna som jag iaf) vill utöver det också se en ände på frilufsandet. Pulka, skridskor, härj, snöbollskrig, bygga snösoffor – allt skall sedan ha ett tydligt mål typ grilla korv ellr varm choklad eller asgott fika någonstans, alternativ att man får sätta sig i snösoffan i solsken på en renfäll och njuta medan barnen (och kanske mannen) leker vidare.

  Promenad… jisses… vansinnigt vuxet.

  🙂

  (och för trollanklagningsrisk: ovanstående ÄR skrivet med glimten i ögat. Men ändå väldigt allvarligt. Man ska inte skämta om snölek och fika.)

 3. Cat

  Det ser på bilderna ut som om ni var där på eftermiddagen. Ni skulle ha åkt dit på förmiddagen då det var strålande sol, fast då får du ju börja tjata väldigt tidigt. (Jag bor precis vid Långsjön.) Gör ett bingo till barnen: bingobricka där ni skriver ner några saker de skall leta efter typ någon med rosa hjälm, konståkningsskridsor, spricka i isen, något som har frusit fast i isen etc. Ta med varm dryck och sådana små värmare som går att bryta och lägga i vantarna. Annars kan ju Sara gå upp till utegymmet på huddingesidan och få upp lite värme. Ja och gå till långjsöparken på ena hörnan av sjön. Det är som en liten Mulle meck-park, jätterolig.
  Nu låter det som om jag är friluftsmänniska vilket inte riktigt stämmer men barnen tycker oftast om att vara ute.

stats