Manne Forssberg

God bokslukarjul!

I annonssamarbete med Adlibris

Bokslukarålderns jular var magiska. Julafton var främst till för att få många hårda och platta paket. Det var en uppladdning inför den enorma läsfest som snart skulle dra igång.  Juldagen och resten av jullovet ägnades åt läsning. Jag tillbringade ledigheten i min läsfåtölj, som var som en portal till andra världar.

Jag gör vad jag kan för att skänka samma glädje till Iris och Ruth, både genom att läsa för dem och att uppmuntra till egen läsning.

Dels är det ju härligt för barnen att upptäcka böckernas magi men dels också för att deras acceptans för min jullovsläsning ökar markant om de själva har näsan i en bok emellanåt.

I samarbete med Adlibris jag jag fått möjlighet att tipsa om några perfekta julböcker för barn:

 

Ett spöke på lägret – Linda Skugge

Jag älskar den här bokserien dels för att den bjuder på spännande mysterier men också för att den beskriver subkulturen konståkning på ett sätt som känns väldigt autentiskt. Det var inte förrän jag läste första boken i serien som jag förstod hur viktigt det är att ha en konståkningsväska med hjul.

 

Min mamma är en fe – Sophie Kinsella

Ella Brooks mamma kan förvandla sig till en fe. När hon är en fe kan hon trolla fram nästan vad som helst. Väldigt ofta får Ella krishantera i mammans misslyckade trolleriers spår. Som när mamman ska trolla fram mjölk men råkar trolla fram en ko. Mycket underhållande.

Maja och jullovsmysteriet – Ann-Carin Collin

Snart elvaåriga Majas föräldrar har ärvt ett slott som hon mot sin vilja blir tvungen att flytta med dem till. Omedelbart dras hon in i mysterier. Gastkramande.

Musse & Helium, mysteriet med hålet i väggen – Camilla Brinck

Musse & Helium är två möss som hittar en portal till en annan värld- En värld som de visar sig vara prins och prinsessa i. Deras existens står på spel. Vindlande och fantasieggande.

Drakjakten – Suzanne Mortensen 

Jakob drömmer om ett eget husdjur. Hans önskan går i uppfyllelse och han dras in i ett episkt äventyr. Om fantasins kraft.

 

Ha en härlig bokslukarjul! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats