manneforssberg

Manne Forssberg

Höstlov!

Jag och och barnen är på landet på Maln sedan i förrgår. Vi körde genom snöstorm och kom fram till ett vinterparadis. Stark sportlovskänsla här. Varm choklad och raggsockar.

Vi lever uppstyrt och inrutat.

Jag går upp i ottan och springer i skogen när barnen sover. Plogar fram genom snön i elljusspåret och nynnar på Rockysoundtracket. Därefter gemensam frukost. Sedan jobbar jag exakt två timmar medan barnen tittar på tv, ritar och läser.

Så jävla sjukt att det går att göra allt detta. Väldigt nyligen behövde man vakta barnen varenda sekund för att  de inte skulle kasta sig ner för trappan och slå ihjäl sig eller dra ut besticklådan och karva ut ögat med en kniv. Ganska nyligen kunde Iris och Ruth inte ens hålla upp sina nackar själva.

Nu säger de “Vilken kort stund du var ute!” när jag har sprungit 11,5 kilometer. Smått surrealistiskt.

När förmiddagens jobb, löpning, tv-tittande, pyssel och läsning är färdigt gör vi först en utflykt och sedan bastar vi. Igår gick vi upp till det lokala utsiktsberget och grillade korv. Idag ska vi till min systers ställe som ligger några mil härifrån och spela burken med barnens kusiner. Imorgon Buspalatset. På onsdag svampskog och Mulle Meck-museum. Och så vidare. Om inte Iris hade skolplikt skulle jag nog leva så här hela tiden.

 

Vinterland

 

På kvällarna får barnen somna i mitt knä framför brasan när jag läser Ture Sventon

 

Morgonlunk i skogen med svettig telefon

 

Tälja korvpinne

 

Iris var mycket lycklig över att hon fick bränna korven så mycket hon ville, medan Ruth tog det lite lugnare med benspyrenerna

 

 

Eftermiddagsbastu, bad och snörullning

 

Obligatorisk pumpakarvning

Imorse när jag hade sprungit förvandlades jag till double rainbow-mannen inför åsynen av detta

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ingrid

    Ni ser ut att ha superhärligt! En liten sak som nojar mig men så klart är låg sannolikhet för är tänk om någon skum typ ser vad du skriver och vet att dina barn är ensamma hemma varje morgon och bestämmer sig för att komma dit. Kommer så klart inte hända, men fick en isande känsla när jag läste inlägget. Men mest fick jag känslan av att ni har det väldigt mysigt och att du verkar vara en kanonpappa!

stats