manneforssberg

Manne Forssberg

Jag är en katastrof

Jag har ägnat helgen åt diverse praktiska projekt. Min sämsta gren i livet.

Projekt 1. 

Landdel till Iris nyligen införskaffade sköldpadda Alfie. Det här projektet har pågått i två veckor. Först la jag en eftermiddag på att göra en provisorisk lösning i form av plastlåda på ben. Den visade sig vara både för trång och ostadig.

Sedan kom jag på att man kunde trä en pleixglaskontruktion över det befintliga akvariet. Jag åkte till ett byggvaruhus och fick en massa plexiglasskivor uppsågade. Jag köpte även snabbtorkande och superstarkt silikonlim så att jag skulle kunna limma ihop delarna.

Väl hemma visade det sig att det var fullkomligt omöjligt att limma på ett hållbart sätt.

I förrgår började jag istället skruva ihop delarna. Det var ett helvete. Jag hoppas att ni aldrig någonsin behöver höra hur det låter när man skruvar i plexiglas. Mina öron är helt ömma nu.

Ungefär 100 gånger trädde jag min plexiglaskonstruktion över akvariet och insåg att jag hade tänkt, måttat eller räknat fel. Tillbaka till sågen, borren och filen.

Sent igår var det färdigt. Först vägrade Alfie gå upp till sin landdel. Jag väntade med andlös spänning. Till slut segade han sig upp. Det var ren triumf. Jag hade lyckats.

IMG_1354

Vad höll jag ens på med?

IMG_1573

Puh!

Projekt 2.

Jag skulle sätta upp en hylla ovanför Ruths säng. Det borde vara ungefär hur lätt som helst. Den skulle fästas i väggen med tre skruvar. Eftersom det är gipsvägg behövde jag sätta dit expanderpluggar, alltså sådana som fäster på baksidan av väggen. Bara det faktum att jag vet att det finns något som heter expanderplugg gör mig stolt som en tupp. Jag kände mig duktig. Hade mitt mentala blåställ på mig. När hyllan skulle upp visade det sig att jag hade mätt fel. Pluggarna satt helt galet i förhållande till hyllans hål. Jag var tvungen att göra nya hål. Först ville jag få bort expanderpluggarna. Jag behövde får ut dem en liten smula för att kunna knipsa av huvudet och trycka in dem i väggen. När jag drog ut “en liten smula” gick gipsskivan/ väggen sönder. Det blev ett stort, vidrigt hål i vår fina alldeles nya vägg. Jag svettades ymnigt. Hyperventilerade. Ville dö. Sara och barnen var och handlade. Jag fick bråttom att sätta upp hyllan och dölja hålen innan de kom hem.

Nu siter hyllan på plats. Jag har fortfarande inte berättat för Sara om missödet. Om hon någon gång får för sig att ta ner hyllan kommer hon hitta ett stort hål fem kraftiga expanderpluggar.

IMG_1577

Hyllan som döljer min vidriga väggmisshandel

Jag är en sådan fullkomlig jävla katastrof. Hatar att jag är så ohändig. Medan andra bygger trappor, renoverar råvindar och gör altaner förstör jag en vägg när jag ska sätta upp en liten hylla. Jag kan inte ha det så här längre.

Hur blir man händig? Är det kört för mig eller går det att lära sig? Jag kommer från en släkt av extremt ohändiga människor. Jag har liksom aldrig haft praktiskt folk i min närhet. Hjälp mig!!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ana Denis

  Jag är så glad att skriva detta vittnesbörd idag. Jag kommer att skriva detta vittnesbörd på andra ställen för att hjälpa andra att hitta denna stavningskastare och få hjälp. Jag heter Ana Denis. Det finns bara en stavningskastare jag har kontaktat som har hjälpt mig med stavhjularna jag träffade online. Jag spenderade inte en vecka att prata med den här mannen när jag började se förändringar i mitt liv och min mans liv. Hans namn är Dr Isikolo. Jag har varit gift i 3 år och jag kunde inte bära ett barn. Min man gick ut med en annan kvinna och dricker fortfarande och röker. Det var svårt för mig att bära och jag har letat efter hjälp. Jag kontaktade denna stavkirurg och min man började snart komma hem alltid efter jobbet inom 2 dagar, snart lämnade den andra kvinnan honom ensam och snart blev jag gravid. Det är ett bunt av glädje i mig att jag äntligen hitta hjälp med en kort kontaktperiod för att hålla mig hela mitt liv. Hur annars ska jag dela detta vittnesbörd om mitt liv. Snälla hjälp mig att dela. Kontakta honom också, Ja, Kontakta honom på isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp / Viber på +2348133261196

 2. THERESA WILLIAMS

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning.
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 3. Cat

  Du skulle kanske be någon om hjälp för att lära dig? Hål i väggen fixar du lätt med lite spackel, sandpapper och målarfärg. (Använd samma färgkod som resten av väggen.) Nu behövs ju inte det så länge hyllan sitter där dock. Ändå bra gjort att använda rätt skruv och plugg!

  1. Cat

   Just ja du skrev gipsvägg. Lite mer fix för att inte spacklet skall ramla ned bakom gipsskivan men det går också att fixa.

stats