Manne Forssberg

Konstigaste föräldern på Ruths skola

Crazy Friday på Ruths skola. Barnen får gå till skolan i pyjamas och ta med leksak (utan batteri). På eftermiddagen är det föräldrafika. Ruth frågade om inte jag kan komma till fikat i min julpyjamas. Det skulle vara så kul om vi var klädmatchade sa hon. Jag skrattade tämligen rått och sa omgående nej.
Jag har mycket goda skäl. 
1. Det är barnen – inte föräldrarna – som ska jag pyjamas och jag vill inte känna mig som en idiot.
2. Det känns inte helt rätt att ha tomtpyjamas på sig inför höstlovet.
Sedan kom jag på att Iris som bara är 2,5 år äldre hellre skulle hugga sig i ögonen med en sax än att släppa in mig tomtepyjamasklädd på sin skola. Väldigt snart kommer det vara otänkbart för Ruth att vilja pyjamasmatcha med mig. Självklart ska jag ha pyjamas på mig på föräldrafikat. Det är en ynnest att ha blivit tillfrågad. Förmodligen finaste förfrågan jag fått.
De andra föräldrarna får tycka att jag är hur konstig som de vill.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats