Manne Forssberg

Mellanmål och macktävling

Jag har tidigare berättat om våra vardagsfrukostar. Om svårigheten att sitta ner och äta när tusen saker måste fixas för att barnen inte ska komma försent till förskola och skola. Barnen sitter alltid ner och äter frukost. Jag gör det undantagsvis. The struggle is real.

Även mellanmålen är en spännande tillställning. I begynnelsen, när barnen var mindre, var det på liv och död. Efter förskolehämtningen inföll ”hell hour”. Tiden mellan hämtning och middag förvandlades barnen till tickande bomber. Om de inte fick mat i magen tämligen omgående exploderade de i olika vredesutbrott. Man skulle trösta panikskrikande barn, fixa något som de gick med på att äta och samtidigt fixa middag. Smått omöjligt.

Nuförtiden är situationen inte längre lika hotfull, men barnen vill fortfarande alltid äta något medan jag lagar middag. De är helt ointresserade av att vänta tills maten står på bordet. Det värsta jag vet är att tillfredsställa olika mellanmålsbeställningar samtidigt som jag lagar middag. Därför är regeln att barnen får fixa mellanmål själva. Oftast fixar de mackor. Ibland lyckas jag till och med förmå dem att fixa en till mig också.

Pågen har gett oss uppdraget att skapa våra dröm-mellanmålsmackor på Ljus Surdegslimpa. Det är barnens nya favoritbröd. Gott, nyttigt surdegsbröd som är extremt smidigt att ta fram ur frysen och rosta men också är gott att äta färskt.

 

Ruth gjorde en macka med parmaskinka. Hennes absoluta favoritpålägg. Inga krusiduller. 

 

Min mellanmålsmacka är en klassisk fattig riddare. 

Iris gjorde en avokadomacka med sambal oelek. 

 

 

Vem av oss vann mackutmaningen? Rösta i kommentarsfältet.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats