manneforssberg

Manne Forssberg

Mina försummelser

Herregud vad jag har försummat saker på sistone. Det enda jag gör är att packa upp, prova olika möbleringar, montera, slänga kartonger och laga mat. Ibland förstör jag väggar också genom att sätta in expanderskruvar avsedda för dubbelgips i enkelgipsväggar. När man har insett sitt misstag har skruven expanderat på baksidan och sitter där den sitter för all framtid – utan att komma en enda människa till gagn.

Här är hela listan på saker jag har försummat på sistone.

 

1. Bloggen. Er. Herregud! Att jag inte har fotograferat mitt nya hem än är inget annat än en stor skandal. Förlåt!

2. Brödbakningen. Jag är inte igång ännu. Planen är att baka levain på vildjäst, men för att komma igång med vildjästproduktionen måste jag skaffa osvavlade aprikoser. Det finns inte i de butiker jag har kollat. För visst betyder “osvavlade” att de inte har behandlats med sulfit?

3. Min trakt. Vi bor precis vid vattnet men jag har ännu inte tagit en enda promenad. Jag håller mig inomhus när jag inte sitter i bilen för att åka och köpa något blocketfynd eller åka till återvinningen.

4. Halloween. Jag har inte karvat i någon pumpa. Mina barn har inte fått karva i någon pumpa.

5. Mina barn. Se punkt 3 och 4. Barnen får klara sig själva medan jag fixar med hemmet. Jag är en usel far.

6. Träningen. Om exakt en vecka tävlar jag i strongman på Giants Live i Norrköping. Jag har haft mitt livs sämsta träningsperiod. Jag borde träna mer än någonsin men har tränat strongman en enda gång på två veckor. Mitt nederlag kommer bli episkt.

 

Nästa vecka planerar jag att bättra mig på samtliga områden.

 

Sandra_Rogers_Photography_(97)

Throwback till när jag forfarande var en hyfsad förälder och en tränande person

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jossan

  Manne! För det första, blev både glad och förvånad över att höra i podden att du tänkte börja baka bröd, ser fram emot att höra mer om både dina framsteg och nederlag (jodå, det kommer, oundvikligt om du ska lära dig surdegsbakning!). För det andra, du behöver inte osvavlade aprikoser, funkar fint med russin också om du vill göra vildjäst! Det enklaste dock om du nu vill ge dig in i surdegsbakningens underbara värld är att blanda en helt vanlig surdegsgrund på mjöl och vatten, sen är du igång! Har haft min i kylen i säkert tio år snart och trots att jag stundom försummar den grovt har den inte gett upp än! Lycka till!!

  1. manneforssberg
   manneforssberg

   Vad kul att du blev glad! Det känns oerhört spännande att ha detta framför sig. Jag hittade aprikoserna idag och satte en sats vildjäst. Anledningen till att jag ville ha just aprikoser är att pain de Martin-Martin tycker att det är bäst. Jag tänkte prova hans folklevain som första bröd. Startar strax en surdeg också. Är det några fler bröd som jag borde baka? Utrustningen som jag har är varmluftsugn, Ankarsrumassistent, jäskorgar och baksten.

   1. Jossan

    Jag förstår precis! Ja, olika surdegar ger ju lite olika resultat och ffa smak!
    Åh herregud, det finns så många bröd som du borde baka! Men mitt främsta tips måste nog ändå bli att försöka keep it simple i början och försöka följa ett recept så gott det går. Efter ett tag får man in känslan för hur degen ska kännas och bete sig och då blir det lättare och man kan börja freestyla lite!
    Tycker den utrustning du har räcker gott och väl. Mitt bästa tips för att få den där härliga skorpan du vill åt är just baksten, het ugn med ånga i början och därefter luftning under gräddning! Men om du har kontakt med pain de Martin-Martin ligger jag i lä, alla tips du kan tänkas behöva kan du få från honom!

stats