manneforssberg

Manne Forssberg

Minisemester i semestern på The Steam Hotel

Vi åkte till The Steam Hotel i Västerås. Det alldeles nyöppnade, industriromantiska och sjukt snygga hotell som ligger i ett gammalt jättestort ångkraftverk vid Mälarens strand. Tegel, skorstenar, enorm rymd, kristallkronor, marmor och järnbalkar. Jag har aldrig sett något liknande.

 

the steam 3

Hotellet ligger samma byggnad som actionbadet Kokpunkten. Surrealistiskt ställe med vattenrutschkanor som har cirka en miljard meters fallhöjd. Idealiskt ställe för mig. Mindre idealiskt för folk (Iris och Ruth) som tycker att det är obehagligt att få vatten i ögonen.

The steam 2

Hotellet hade dock även spa och takterasspool utan en enda vattenrutschkana.

När Sara och jag åt middag fick barnen utforska hotellet på egen hand. De slog sig ihop med några andra barn, fyllde handväskorna med klubbor från godisbuffén, körde radiostyrda bilar och hängde i lobbyn. Så fullkomligt fantastiskt att plötsligt ha barn som är tillräckligt stora för att roa sig självständigt på ett hotell. Det öppnar enorma möjligheter.

Några av mina finaste barndomsminnen är från hotell. Fjällpensionatet Köja, som vi åkte till varje sportlov, där barn mellan 3 och 13 år slog sig ihop till ett gigantiskt ungdomsgäng och spelade pingis, pratade och hittade på hyss medan föräldrarna åt middag eller satt i baren.

Eller hotell Sheraton i Göteborg där hissen var jättesnabb och en av mina favoritsysselsättningar var att ta is från ismaskinen på en högt belägen våning och kasta ner i fontänen i lobbyn.

the steam 1

Vi glömde bort att vi var en timme hemifrån när vi var på The Steam. Vi glömde bort att vi befann oss i Sverige. Jag glömde till och med bort att ta upp kameran, det är därför jag har snott pressbilder som Andreas Sundgren har tagit. När vi kom hem kändes det som om vi hade varit i en annan dimension. Eller typ i Samarkand.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats