manneforssberg

Manne Forssberg

Pappabikten

Förlåt kära bloggläsare ty jag har syndat. Jag gör ju så ofta det. Den största delen av höstlovet har jag varit ensam med barnen och mina synder har stått som spön i backen.

1. Varje dag svarar jag ja när barnen frågar om de får göra mikropopcorn till frukost, helt enkelt för jag har märkt att det blir mycket trevligare stämning om man säger ja än om man säger nej. De verkar dessutom föredra popcorn framför äggröra och filmjölk. Sedan får barnen själva manövrera mikrovågsugnen med fara för sina egna liv. Om de inte eldar upp huset kommer de åtminstone drabbas av fettlever, skörbjugg och saltförgiftning.

2. Det är jättemysigt att basta med barnen. En stund. Innan allt bryter ut i syskonbråk om vem som får sitta var och vem som ska få lägga i nästa vedträ i kaminen. Jag har kommit på ett knep för att få avsluta bastun i lugn, tystnad och ensamhet. Jag häller helt enkelt på några skopor vatten på kaminen, och röker på så sätt ut mina barn ur bastun. AJ DET SVIDER I HUDEN, kan de skrika medan de snabbt tar till flykten. Muy effektivt, trés briljant och naturligtvis fullkomligt olämpligt.

3. ”Iris, du måste läsa nu, det heter faktiskt läslov!”

”Men jag tittar på tv nu, pappa.”

”Om du inte läser så kommer du misslyckas i skolan, bli arbetslös, börja knarka

och hamna på Plattan.”

”Du är ju inte klok. Förstår du hur olämpligt det är att säga så till ett barn?”

Otroligt fascinerande att jag helt plötsligt förvandlades till Nils Bejerot. Läslov, vad gör du med mig!?!?!

4. Vi skulle gå upp på Sisselboberget, tälja korvpinnar, elda, grilla och njuta av den fantastiska vyn över Hudiksvallsfjärden. Ryggsäcken var packad. Redan innan vi hade kommit ut var jag berusad av min förträfflighet som friluftsförälder.

Ruth: ”Jag vill inte gå ut?”

Jag: ”Du måste!”

R: ”Jag vill ändå inte.”

J: ”Du får kexchoklad.”

R: ”Jag vill ändå inte.”

J: ”Du får kexchoklad och tio kronor.”

R: ”Jag vill ändå inte.”

J: ”Du får kexchoklad och tio kronor. Dessutom får du ladda ner vilket spel du vill på telefonen. Och om du inte följer med får du inte något lördagsgodis på lördag.”

R: ”Okej, jag följer med.”

Sedan tog jag en massa svårt idylliska bilder på barnen som jag spred ut i diverse sociala medier. Mitt själväckel är störst i Sverige. Men mina föräldrasynder är  ännu större.

 

HÄR KAN MAN LÄSA TIDIGARE PAPPABIKTER

Föräldraskapsfailaren

Sjukt dyrt

Hot och mutor tog oss hit

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats