Manne Forssberg

Så överlever man vintern i nio enkla steg

1. Barn (eller hundar) i ens närhet som älskar snö och tycker att frost är ett mirakel. Om du inte har barn eller hundar: Se på världen och vintern med ett barns storögda blick.

2. Vinterbad. Låt inte naturen bestämma vad du ska göra. Bestäm över naturen istället. Det kan även vara en god idé att ta en löptur i ymnigt snöfall eller i iskallt hällregn. Först är det kallt och blött, men ganska snabbt blir man istället varm och blöt. Man har besegrat naturen och blir dessutom helt rusig över hur duktig man är. Den lutherska kicken är en stark drog.

IMG_9649

3. Bastu. Helst varje dag.

4. Löjligt många ljus. Fler än vad som verkar rimligt. Överallt.

5. Promenader i dagsljus. Man har förvisso bara cirka 35 minuter på sig, men det är oerhört välgörande att lapa i sig det ljus som bjuds.

IMG_0061

6. Peccaryhandskar med kashmirfoder. Eller andra handskar som man älskar så högt att man är beredd att ta kulor för dem.

7. Mjuk ull. Överallt. Det är viktigt att drapera sig i ett moln av mjukhet. Filtar, sjalar, sockor, tröjor, ponchos. Det kan vara en god idé att sänka inomhustemperaturen så att man kan uppnå den rätta draperade (mumifierade?) känslan utan att svettas ihjäl.

8. Fett! Klassiskt vinterknep. Man bör både lägga på sig fett och äta fett. Animaliskt fett från anka eller gris är bäst, men även ostar och chips funkar.

9. Varma drycker.

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats