Manne Forssberg

Saker man kan göra en kylig höstdag

I samarbete med Polarn O. Pyret.

Innan jag fick barn lät jag vädret styra över min tillvaro. Om det var blött och kallt stannade jag inne. Om det var varmt och soligt gick jag ut. Ärligt talat fortsatte jag med den livsföringen ett tag när jag hade blivit pappa också. Vändpunkten kom när Iris skulle börja på förskolan för sex år sedan. Det var en gnistrande kall morgon och det visade sig att hela förskolegruppen var ute. Jag hade klätt Iris i tunna lära gå-skor – de enda skor hon ägde vid den tiden – och själv var jag klädd i en tunn skinnjacka. Vi hann frysa halvt ihjäl innan det var dags att gå in. Jag värmde hennes små fötter i mina händer och skämdes svårt. Omedelbart efter förskoledagen åkte jag till en barnskoaffär och köpte de varmaste, finaste och dyraste skorna jag kunde hitta till henne.

Barnen har lärt mig att om man klär sig rätt kan man besegra naturen. Det finns ingen mer belönande känsla än att klä sig rätt och hålla sig varm, torr och glad i kallt eller ruggigt väder. Polarn O. Pyret underlättar mitt liv och barnens utevistelser under vinterhalvåret. Med lager på lager av kvalitativa material som ull är det lätt att anpassa klädseln efter det skiftande vädret eller intensiteten i barnens lek. Polarns kläder har också en passform som låter barn vara barn med allt vad det innebär i att springa, krypa, hoppa, hjula och leka. Det är helt enkelt viktigt för mig att barnens kläder tillåter dem härja som galningar utomhus och därför väljer jag gärna Polarn O. Pyret.

Allting blir lek utomhus, ytorna är enorma och varenda kotte går att ta med i leken, Det blir aldrig stökigt utomhus.

Här är några saker man kan göra en kylig höstdag: 

 

Sandra_Rogers_Photography_(3)

Leka inte-nudda-mark och akta sig för ilskna hajar.

Sandra_Rogers_Photography_(27)

Ha lövregn.

Sandra_Rogers_Photography_(39)_1

Sandra_Rogers_Photography_(46)

Lyssna efter höstliga ljud.

 

Sandra_Rogers_Photography_(73)

Marchera som tennsoldater.

Sandra_Rogers_Photography_(90)

Träna på att hjula och göra handvolter.

Sandra_Rogers_Photography_(95)

Pusta ut en stund.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats