manneforssberg

Manne Forssberg

Sommarsimskola

I samarbete med Trygg-Hansa

Vågar man säga att det är sommar nu? Jag tror det. Ljuset vägrar ge vika om nätterna, fåglar kvittrar livsglatt, luften är mättad av blomdoft och om man är tillräckligt masochistiskt lagd (eller är ett barn) kan vattnet betraktas som badbart.

Sommar innebär mysigt häng vid sjöar, tjärnar, hav och bassänger. Det är plask, avkylning, lek och liksom förhöjd livsglädje men också risker.

Jag tycker att risken är så oerhört påtaglig varje gång jag är nära vatten med barnen. Hjärtat befinner sig ständigt i halsgropen. Jag vågar knappt blinka om barnen befinner sig i vattenbrynet. Vi tränar på att simma och jag förmanar och berättar om hur man ska bete sig i vatten. Men varken mina kunskaper eller pedagogiska förmågor räcker till. Jag vill varken att barnen ska bli för avskräckta eller känna sig för trygga och avslappnade. Man vill att de både ska njuta av vatten och har respekt för det. Det är tur att det finns folk som är mycket skickligare än jag i att lära barn hur man beter sig kring vatten.

TryggHansa har sedan länge arbetat med att öka säkerheten vid vattnet och samarbetar med Svenska Livräddningssällskapet med visionen att inga barn ska behöva drunkna. TryggHansa finansierar 400 sommarsimskolor där över 25 000 barn per år får lära sig säkerhet i och kring vatten.

Barnen får träna på att simma. De får också lära sig hur man beter sig när man badar, åker båt, eller är på isen, samt hur man kastar ut en livboj till en kompis och hur man larmar 112. Oerhört viktiga kunskaper som räddar liv.

Sommarsimskolorna brukar dra igång efter midsommar, HÄR kan man hitta den simskola som är närmast och anmäla sitt barn. Gör det!

 

IMG_7938

IMG_8144

DSC_1170

 

Advertisement

I samarbete med Trygg-Hansa

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats