Terminsstartsfail | Manne Forssberg
manneforssberg

Manne Forssberg

Annons

Terminsstartsfail

Igår kväll tänkte jag att jag skulle skriva en peppig och lite präktig blogglista med tips på hur man kommer tillbaka till rutinerna efter jullovet. Hur man ställer om dygnsrytmen, vad som krävs för att uppnå en stressfri morgon och hur man skapar positiva känslor kring terminsstarten.

Sedan kom livet emellan. Det blev ingen lista.

Jag hade fullt upp med att försöka lägga Iris och Ruth extra tidigt så att de skulle vakna utvilade till första dagen på förskola och fritids. Ruth somnade 21.45. Iris somnade 22.30. Själv somnade jag cirka 1.20.

Jag tvingade upp mig själv klockan 8. Sedan försökte jag väcka barnen. Bland det svåraste jag någonsin gjort. Det hade varit lättare att plocka ner månen eller tämja en tiger. Ruth sov fortfarande när jag klädde henne. Iris var så obenägen att sätta igång dagen att jag såg mig nödgad att bära ner henne till frukostbordet.

Varken jag, Iris eller Ruth kände den där välsignade terminsstartsglädjen när vi satt gravt sömndruckna vid matbordet och petade i våra flingor.

Jag lyckades inte lämna förrän klockan 9.30. 90 minuter senare än vad jag vanligen lämnar. Tur att Iris inte har lektioner och närvaroplikt förrän på torsdag. Hoppas att någon skriver en lista med matnyttiga terminsstartstips så att jag hinner komma på banan dessförinnan.

IMG_1078 (1)

Jullovsfrukostarna var trevligare

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats