Manne Forssberg

Vabdag fyra

Jag fortsätter vara hemma med Iris. Själv har jag tillfrisknat, men hon är alltjämt sjuk. Vi har en ganska idealisk tillvaro. Jag får en förevändning att ställa in möten och jobba i sängen. Dessutom får jag sällskap om dagarna.

Det märkliga är att Ruth inte har varit sjuk en enda dag den här terminen. Alla andra i familjen har drabbats. Det bör innebära att hon kommer insjukna när som helst och att jag kommer fortsätta ha barn i huset på dagarna.

Ibland kan jag sakna barndomens sjukdomar. Det var en paradisisk tillvaro att ligga i sängen med full uppassning. Alla tyckte synd om mig. Mamma köpte glass, tidningar, Dr Dryels-halstabletter och vindruvor. Jag fick ta Zingo från läskbacken. Jag sov, tittade på film och läste böcker och tidningar om vartannat. Ska det bli nästa semester? Ett barnsjukdomslajv med inhyrda statister. Jag ligger i sängen en vecka och statisterna baddar min panna, bär in vindruvor, och beklagar sig över mitt tillstånd.

Nuförtiden är det ju nämligen väldigt annorlunda att vara sjuk. Alla i familjen hatar en för att man är sämre på att klara av familjelivets plikter. Jobb måste utföras från sjuksängen. Om man vill ha vindruvor får man gå och handla själv. Barn ska hämtas och skjutsas till träningar.

Ribban har höjts för vilja sjukdomar man måste drabbas av för att väcka sympati. Influensa, förkylning och halsfluss fungerar mycket dåligt. När jag drabbades av rosfeber i somras tyckte folk lite synd om mig. Det var okej att ligga i sängen. Jag njöt oerhört.

IMG_6361

Throwback till sommarens ljuvliga rosfeber

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dåliga immunförsvaret

    Jag tillhör ju den skaran av befolkningen med nedsatt immunförsvar och ogillar skarpt när personer kommer till jobb/skola/förskola/fritidsaktiviteter/affären trots att de är sjuka. Det som är en förkylning med några dagar i sängen för personer med normalt immunförsvar innebär oftast en sjukhusvistelse för oss med nedsatt immunförsvar. Om alla bara stannade hemma när de är sjuka så skulle influensan/vinterkräksjukan/förkylningar inte spridas i den omfattning det gör idag. Bara en tanke.

stats