Manne Forssberg

Välkommen hem till mig!

I samarbete med Telia Zone och Smarta hemmet

Välkommen hem till mig. När nedanstående film spelades in hade vi bott i radhuset prick en vecka. Mot väggarna stod berg av kartonger och balanserade. Det saknades mattor och belysning. Inga bokhyllor eller tavlor var ännu uppsatta. Om jag ska vara helt ärlig saknas mycket av det fortfarande.

Besluten som ska fattas är fullkomligt avgörande. Och den här gången vill jag verkligen undvika provisoriska lösningar. Provisoriska lösningar är livsfarliga i och med att de så lätt bli permanenta.

Det första vi gjorde efter att ha fått i ordning köket var att göra vårt hem smart i samarbete med Telia Zone. Vi installerade en Arlo-kamera och ett Glue-lås som är kopplade till vårt wifi.

Kameran filmar mot vår ytterdörr. Jag kan gå in i appen och titta när jag vill och den spelar in tio sekunder och notifierar mig när någon kommer eller går. När jag är uppkopplad mot vårt wifi förstår mitt smarta hem att jag är hemma och inte behöver notiser.

Glue-låset gör att jag kan låsa och låsa upp med mobilen, titta efter om det är låst även om jag är 150 mil bort samt dela ut elektroniska nycklar till folk. Extremt bra exempelvis om jag vill låsa upp åt någon hantverkare. Med hjälp av Telia Zone känner mitt Glue-lås av om jag lämnar zonen utan att ha låst dörren och påminner mig med en notis om det. Det är slut på vändorna tillbaka till dörren för att rycka några drag i handtaget med tanken om att man glömt låsa. Jag ser personen genom Arlo-kameran, låser upp och ser när personen går.

Jag är sprängstolt över hur smart mitt hem redan är. Kanske smartare än jag själv. Jag är som en odrägligt stolt förälder som inte kan låta bli att skryta om sin perfekta avkomma. Titta vad mitt hem kan göra! Vi kanske inte har fixat gardiner och bokhyllor än, men mitt hem kan redan berätta vilka som kommer, låsa upp dörrar och förse gäster med en rykande färsk morgontidning. Älskade smarta hem!

Vill du läsa mer om hur du gör ditt hem smartare och de olika funktionerna som finns? Gå in på Smarta hemmet här! 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats