Manne Forssberg

Middagsrapporten

 

För ett tag sedan höll jag och och Nisse ett lunchevent på Jim&Jacob inför bloggare och matjournalister. Vi presenterade Tulips Midagsrapporten, som är en undersökning om hur svenska familjer äter tillsammans. 86 procent av svenska familjer tycker att den gemensamma stunden vid middagsbordet ger en speciell känsla av samhörighet i familjen. Det är dock bara 22 procent som alltid äter middag tillsammans. 56 procent av de tillfrågade uppger att de äter färre gemensamma familjemiddagar nu än förr.

Det där är någonting jag har funderat ganska mycket på. Hur gör man för att äta fler gemensamma familjemiddagar och hur gör man för att alla runt bordet ska trivas?

Jag tror att man ska satsa på följande:

 

1. Lägg mer tid vid bordet än vid spisen. Eller som de säger i filmen Tillsammans: ”Hellre äta gröt tillsammans än oxfilé ensam.

2. Ha inte så mycket regler kring bordet. Låt folk sitta hur de vill och tjata inte om olika grönsaker som ska ätas.

3. Tvinga aldrig någon att äta upp. Det skapar ångest snarare än måltidsglädje. Om man ska få folk att vilja sitta kvar vid bordet måsta man få dem att trivas.

 

Hur gör ni för att värna om familjemiddagarna?

 

 

 

Här finns Middagsrapporten

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats