Manne Forssberg

Jag har äntligen lärt mig att spara pengar

I samarbete med Dreams

 
Jag är nog den sämsta i hela världen på att spara pengar. Om man googlar ”ekonomisk idiot” är en stor bild på mig det första som dyker upp. Tror jag. Jag har inte vågat göra den sökningen.

Problemet är att jag inte kunnat njuta av de lyxiga saker jag gjort, eftersom det nästan alltid inneburit ett bakslag och ont om pengar i slutet av månaden

Nu har jag nyligen börjat använda Dreams. En app som gör det lätt och lustfyllt till och med för mig att att spara.

Man laddar ner appen, målar upp sin dröm, anger hur mycket den kostar och när man vill nå den. Sedan kan man ange ett belopp som man vill autospara per dag eller vecka, eller sätta över manuellt till sin dröm. Det finns även tv-spelsliknande ”triggers” som ger sparandet en ytterligare skjuts, till exempel är ”Tjuven” som en slumpmässigt vald dag varje vecka stjäl mellan och 200 kronor från ditt konto och sätter in i sparandet.

Jag har börjat spara till nya tyngdlyftningsskor och till en Budapestresa med min lillebror. Vi sparar tillsammans och hetsar varandra. Jag har har köpt skor och åkt till Budapest med min bror tidigare. Men det här är första gången som jag kommer kunna njuta även efter att drömmen har realiserats. Mjölkskvättarna i kaffet kommer inte bli mindre. Sopporna kommer inte bli tunnare. Tvättmedelssorterna kommer inte bli billigare. Kanske har jag äntligen blivit vuxen. Tack för det Dreams!

FullSizeRender-40FullSizeRender-41

 

Om du vill testa Dreams så är det bara att ladda ner appen och sätta igång. Det är gratis och det enda man behöver är Bank-Id. Självklart kan man plocka ut pengarna från sitt sparande när man vill.

IMG_5420

Förra Budapestresan – helt fantastisk, tills den ekonomiska smällen kom

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Jag är sämst på ekonomi också. Laddar ner på direkten. Har också samma känsla när jag gjort något kul, i bakhuvudet är känslan av tom plånbok….

stats