Manne Forssberg

Jag ska tävla i strongman!

Jag har alltid varit den svagaste jag känner. Det var liksom aldrig någon tvekan om att jag skulle bli sist vald i skolgympan. Jag var emlig, liten, svag och långsam.

Minnesvärda ögonblick när jag har varit extra svag: 

  1. När vi skulle prova bänkpress på skolidrotten och jag inte klarade att lyfta ens en tom stång (20 kilo).
  2. När jag var i 20-årsåldern och min storasyster arrangerade femkamp. En gren var pilbågeskytte. Jag kunde inte delta eftersom jag inte orkade spänna bågen.
  3. När jag och Sara skulle tävla i armhävningar. Jag gjorde tre vanliga och hon klarade 22 med klapp.

För några år sedan väcktes mitt träningsintresse. Först tvingade jag mig till gymmet men efter ett tag utvecklades det till en passion. Jag älskar numera att lyfta saker och kan nog inte räknas som supersvag längre.

Nu händer snart det sjukaste, härligaste och mest himlastormande i mitt träningsliv. Den 11 november ska jag tävla i strongman på Giants live i Norrköping mot Europas starkaste kvinna Anna Harjapää, fitnessfenomenet Linus Carlén och styrkefantomen Kalle Zackari Wahlström. Hur sjukt är inte det? Hur skulle jag ha reagerat om jag hade fått reda på det,när jag stod och misslyckades med att spänna pilbågen – att jag skulle tävla i strongman inför en publik på 3000 personer om blott tio år. Jag hade fått dåndimpen.

Det finaste med tävligen som jag ska delta i är att vinnaren får 40 000 kronor att skänka till Radiohjälpen.

Som en del i min strongmansatsning åkte jag igår till Norrköping och tränade med Johannes Årsjö som väger 150 kilo och har blivit Sveriges starkaste man nio år i rad.

Jag hade en helt ljuvlig dag i hans skräckfilmsosande träningsgrotta.

Bland annat lyfte jag en 120 kilo tung säck från golvet upp till en 130 centimeter hög pall. Sådant blir man glad av.

 

IMG_7839

 

Jag vill att alla som läser detta kommer till Giants live i Norrköping och hejar på mig den 11 november. Köp biljett redan nu. Det blir tävling med strongmanatleter i världsklass (bland andra Johannes Årsjö), föreläsningar, armbrytningstävlingar och massor av roliga saker. Dessutom hoppborg och ansiktsmålning för barnen. Alla kommer ha roligt oavsett ålder.

Missa inte detta!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats