Manne Forssberg

Alla män vill inte ha sex på förlossningsbritsen

Den här bilden ingår alltså i ett utbildningsmaterial på MVC för blivande föräldrar. Jag är skakad men tyvärr inte särskilt förvånad.

img_5368_59c893789606ee080547de9d 

När jag väntade barn första gången letade jag febrilt efter litteratur som riktade sig till mig som blivande pappa. Mina största frågor kring graviditet, förlossning och småbarnsliv antogs handla om sex. Hur påverkas sexintresset av att se en förlossning? Hur mycket sex kan man ha under graviditeten? Kan man skada fostret? Hur länge måsta man vänta efter förlossningen? Jag uppmanades att ha tålamod och inte vara avundsjuk när bebisen ockuperade min fru.

Jag är jätteintresserad av sex. Både av praktiken och teorin. Ändå var sex ungefär det sista jag tänkte på när jag fick barn. Jag var liksom omsluten av en kokong. Bebisen ockuperade inte bara min fru utan även mig och för det mesta var det fullkomligt ljuvligt.

Män beskrivs ofta som de där typerna som alltid vill ha sex och känner sig redo i princip på förlossningsbritsen, medan kvinnor beskrivs som för trötta efter barnomvårdnad och för uppfyllda av bebiskärlek för att vilja ha sex. Så var det möjligen på femtiotalet, men nu för tiden är pappor också trötta efter att ha tagit hand om bebisar. Pappor kan behöva bearbeta förlossningen och vara så uppfyllda av den nya sortens kärlek att sex känns helt ointressant.

När det är kvinnan som är den mest sugna ställer förväntningarna till det för bägge. Hon kan undra varför han är så annorlunda än den sexuellt omättlige mannen som brukar beskrivas och han kan känna att det förväntas något av honom som han inte är särskilt sugen på.

Tänk om någon hade sagt att man kan vara utan sex och ändå vara himlastormande lycklig. Att sexfrekvens inte är ett mått på hur hälsosam relationen är. Att familjebildandet påverkar folk olika. Att det finns kvinnor som är jättesugna och män som är helt osugna. Att det finns par som slår nya rekord i kopulerande och andra som vill vänta i evigheter med att sätta igång. Att man inte måste ha sex när man inte vill. Att det krävs två för att dansa tango.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats