Manne Forssberg

Jag är fluortanten Ulla

I annonssamarbete med Flux

Kommer ni ihåg fluortanterna?

I min lågstadieskola kom ibland en trevlig dam på besök. Hon bjöd på små plastmuggar med fluor och berättade hur man skulle gurgla och spotta. Ett mycket spännande och välkommet avbrott i skoldagen.

Fluortantens uppdrag var att förbättra tandhälsan. Det är nämligen så att fluor stärker tänderna så att de står bättre rustade mot kariesangrepp. Sedan fluor började tillsättas i tandkräm har tandhälsan blivit dramatiskt bättre.

Sommaren är nog den tid på året då det är som svårast att sköta sina barns tänder. Det är oerhört lätt att missa morgontandborstningen i den enorma strukturlöshet som uppstår. Ofta har jag trott att Sara har borstat barnens tänder och hon har trott att jag har gjort det.

Det här sommaren har jag äntligen lyckas skärpa till mig. Vi har haft den första sommaren med fläckfri tandhygien. Alltid tandborstning innan barnen har tittat på Sommarlov på tv och inga resor utan Flux fluorskölj. Jag har förvandlat mig till den mycket vänliga fluortanten Ulla, som visar hur Iris ska gurgla och berättar om fluorets förträfflighet.

Kul grej! Just nu tävlar jag ut ett kit med munvård från Flux och en eltandborste för barn som spelar melodier under tandborstningen. För att vara med och tävla vill jag att du kommenterar det här inlägget med en motivering till varför just du ska vinna. Jag drar en vinnare den 3 september. Lycka till!

Flux tävling

På Fluxkollen kan du läsa mer om barn och tandhälsa! 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sessan

  Jag vill super gärna vinna detta för jag har 6 barn som det ska borstas på och ibland får jag idé torka på mina ”borsta-tänder-sagor” , för att inte tala om 2 och 3 åringen som hellre sjunger vid borstningen( försvårar det endel) 😉

  Hoppas jag får chansen att prova detta!

 2. Karin

  Vi vill gärna vinna!
  Flux barntandkräm är den enda min son accepterar och vi åker stan runt för att få tag i den varje gång det är slut!
  Dessutom är han en tekniknörd av rang så med egen eltandborste hade han kanske rent av börjat borsta själv!?! Vilken dröm!

 3. Helena Riihiaho

  Vår tandläkare är en hård en!
  Vi behöver råd för tandvården.
  Med kittet från flux
  blir det alls inget krux.
  Vår självkänsla blir enorm
  och ett rent leende tar tandläkaren med storm!

 4. Helena Riihiaho

  Vår tandläkare är en hård en!
  Vi behöver råd för tandvården.
  Med kittet från flux
  blir det alls inget krux.
  Vår självkänsla blir enorm
  och ett rent leende tar tandläkaren med storm!

 5. Linnéa Raadik

  För att variera mina hemmasnickrade tandborstsånger! Borsta, borsta piggarna och Gnugga Ellens lilla tand börjar bli lite bedagade…

 6. Linda Anderberg Gustafson

  För att vi nog missat varenda morgonborstning i sommar på femåringen. Förstår inte hur man ska kunna minnas. Behöver något som gör att han kommer ihåg det själv.

 7. Emma

  Jag har en liten dotter på 15 mån som gråter floder varje gång vi ska borsta alla hennes (10 små tänder).
  Det är svårt att förklara varför hon måste få dom borstade och hade säkert blivit en roligare grej med en spelande tandborste🙂

stats