Manne Forssberg

Livräddare i VAB-tider

I annonssamarbete med SF Kids Play

Vabruari är i full gång. Förskoleavdelningar gapar tomma, magsjukebakterier har fest och föräldrar får stressutslag av det ofrivilliga jobbuppehållet.

Lugn, bara lugn! Jag har lösningen på alla era problem.

SF Kids Play är streamingtjänsten som erbjuder högklassig underhållning till sjuka barn och deras föräldrar.

Jag är inne på VAB-dag fyra med Iris och vi har haft en smått magisk tid, trots influensa. Ibland jobbar jag lite. Jag passar på när hon tittar på sådant som inte är helt omistligt för mig. Men ofta tittar vi tillsammans. Det går helt enkelt inte att låta bli.

Trolltider till exempel. Den fantastiska julkalendern från 1979 som var så bra att den repriserades redan 1985. Jag var då två år gammal och fick outplånliga minnen av vad filmberättande kan vara.

Eller så tittar vi på den Studio Ghibli-animerade Ronja Rövardotter som kom för något år sedan. Den är liksom mjukare, trolskare och mer intensivt kolorerad än originalfilmatiseringen – men minst lika läskig. Oundgänglig för alla som tycker om Min vän Totoro och andra odödliga Miyazaki-filmer.

Vi tittar naturligtvis även på Rasmus på luffen. Varm och hjärtknipande film om vänskapen mellan barnhemspojken Rasmus och luffaren Paradis-Oskar. Allan Edwall i sitt esse.

Jag har en present till dig som också vill njuta av barnens sjukfrånvaro, eller åtminstone försöka få lite arbete gjort. Med rabattkoden MANNE2018 får du som ny kund två fria månader på SF Kids Play. Både februari och mars kommer bli fullspäckade barnunderhållningsmånader. Och sedan kommer våren.

IMG_2167

IMG_2170

Filmvisning pågår

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats