Manne Forssberg

Naken-Manne

Kolla den här ljuvliga trädgården. Den hade starka beröringspunkter med Edens Lustgård. Här skrotade män och kvinnor omkring spritt språngande nakna. Vi badade i den kalla poolen, solade, bastade och åt frukt. Fullkomligt ogenerat.

Eftersom hotellet var tyskt fanns en textilfrei-avdelning i spaet. fanns en spa-avdelning och eftersom det är tyskt fanns det en stor nakenavdelning. Både två sorters bastu och nämnda paradisiska trädgård.

Den tyska mixbastukulturen skiljer sig från den svenska. I Sverige är det legio att man skyler sig med en handduk, i tysk bastu ligger eller sitter man ovanpå handduken och döljer ingenting. Det anses mycket olämpligt att skyla sig eftersom det skulle understryka nakenheten hos medbastarna.

I ungefär fem minuter kändes det mycket märkligt att sitta helt naken bland en massa nakna människor. Sedan var det fullkomligt befriande. Det är så märkligt att män och kvinnor nästan bara ser varandra nakna när de vill ligga. Det var så himla fint att basta och umgås, spritt språngande nakna i en avsexualiserad miljö. Kroppar ser väldigt olika ut och alla har en lika självklar rätt att ta plats. Vissa kroppar var normsnygga, andra var det absolut inte, men alla var vackra i sin egen rätt. Navid Modiri brukar säga att allt är påhittat. Det blev väldigt tydligt när jag lämnade den textilfria avdelningen och plötsligt var livrädd att min morgonrock skulle glipa.

Varför har vi hittat på att man måste skyla sig hela tiden? Att män och kvinnor inte ska vara nakna med varandra om de inte är ihop eller ska ligga med varandra? Jag tycker vi hittar på att nakenhet är av godo istället.

En annan sak som är fantastisk med den tyska bastukulturen är Aufguss. En bastusession på ungefär tio minuter som leds av en saunameister. Aufguss betyder ”häll på” och förutom att göra det så slår och virvlar saunameistern med en handduk för att åstadkomma luftströmmar. Dessutom delas ofta is ut och doftessenser som apelsin och mint hälls på stenarna.

På hotellet var det aufguss 17.45 och 18.30 varje dag. Jag missade inte ett pass. Nu planerar jag basturesa till Tyskland. Har ni några tips?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Allie Reyna

    Hej, jag heter ”ALLIE REYNA” Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa … Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut … Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val … Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter … Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter … Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

stats