Manne Forssberg

Notoriska mobilknarkare

I annonssamarbete med Clas Ohlson

 

I min lilla familj är vi notoriska mobilknarkare. Vi går ständigt omkring med telefonen i handen. Det får en del trista konsekvenser: Samtal flyter trögt och blir upphackade. Vi är med varandra men ändå inte riktigt. Gemensamma familjeaktiviteter flyter ofta ut i allmänt mobilpillande.

Det är smärtsamt att det här är ett beteende som Sara och jag har lärt ut till barnen. Helst skulle nog Iris och Ruth vilja ha en helt mobilfri tillvaro, men de har anpassat sig efter rådande ordning.

På fredagskvällarna tittar vi alltid på film tillsammans och barnen brukar göra förbudsskyltar innan för att inskärpa att det är förbjudet att titta på mobiltelefon medan filmen pågår. De är så innerligt trötta på att jag halar upp telefonen så fort jag tycker att filmen är minsta tråkig. De vill dela både det roliga och tråkiga med mig.

Clas Ohlson lutar sig mot en stor studie som visar att barn vill att deras föräldrar ska vara mer närvarande och titta mindre på telefonerna och lyfter den viktiga frågan om hur vi ska bli bättre på att lägga ifrån oss skärmar och umgås med varandra.

Jag är beredd att göra vad som krävs för att rikta mer uppmärksamhet på familjen och mindre på skärmarna.

 

I annonssamarbete med Clas Ohlson

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats