Manne Forssberg

Pappabikten

Välsigna mig kära bloggläsare, ty jag har syndat. I gammal välbekant ordning. 

 

1.

I söndags tvättade jag sex maskiner. Fortfarande står tvätten osorterad i två överfulla Ikeakassar och ockuperar halva lägenheten.

 

2.

Ruth: ”Pappa varför beställde du Coca Cola Zero till mitt Happy Meal? Jag vill ha Fanta.”

Jag: ”Det fanns inte Fanta?”

Ruth: ”Frågade du?”

Jag: ”Ja, det var slut.”

Så mycket skönare att ljuga än att riskera en konflikt.

 

3.

Jag har blivit smått hysterisk när en måsunge dök upp på skolgården och förklarat för mina barn att måsföräldrarna kan attackera oss om vi inte skyndsamt avlägsnar sig från platsen. Okej att jag är livrädd för måsar men var det nödvändigt att traumatisera mina barn för all framtid?.

 

4.

Konfliktfylld morgon. Sammanbrott som spön i backen. Jag briljerade i lugn, saklighet och pedagogisk framtoning i säkert 90 minuter. Sedan tappade jag det fullständigt och smällde igen en dörr (som inte behövde stängas) och sparkade i en vägg (som inte behövde sparkas). Det sjukaste är att jag liksom valde att smälla dörr och sparka vägg. Det var en överlagd handling. Alla i familjen började genast hata mig. Förmodligen grannarna som bor under oss också.

 

 

Vad har ni gjort för dumheter under veckan? Biktbåset är öppet.

 

IMG_4884

Idiot, idiit, idiiter, hänger i centrum i plugget dom skiter

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  1) erbjöd mig att åka och handla och satt sen på parkeringen utanför affären i en halvtimme och surfade pga behövde barnpaus.
  2) lät stora barnet slicka vaniljsåsskålen orimligt mycket precis innan middagen pga det fanns inte så mycket mat till honom och jag orkade inte laga ny.
  3) ljuger om att några leksaker är borta, hjälper till att leta osv fast jag egentligen har slängt dem för det är hundra miljoner små pryttlar/mcdonaldsgrejor/gamla loppisfynd/farmors hitsläpade skitsaker i sommarstugan och jag blir galen.

  Å vad skönt att ha biktat mig. Tack! Särskilt nr 2 skäms jag för. Tvingade i barnet massvis av morötter sen som nån slags näringskompensation. Plus att barnet inte orkade efterätt, så det gick väl på ett ut (efterätt på en onsdag orkar jag inte ens skämmas för).

 2. Hanna Johansson

  Honestly nummer 3 är 100% sanning mvh en traumstiserad person som nästan blev attackerad förra veckan och kommer ha men för livet

stats