manneforssberg

Manne Forssberg

Välkomna!

VÄLKOMNA! Så oerhört högtidligt att hälsa välkommen till sin första egna blogg. Jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna er. Här ska jag skriva någonting varje dag om de saker som betyder mest för mig. Jag ska redogöra för mina föräldrafails, ranta om det som upprör mig, tipsa när jag för ovanlighetens skull når någon insikt, tjata om min träning, hålla brandtal om att bända upp de trånga könsrollerna, dela med mig av vardagens katastrofer och hjärtknipande små mirakel, dra en lans för barns integritet, samt berätta om mina mindre smickrande egenskaper som pappa, make och människa.

Det här är jag i punktform:

Född 1983.

Pappa till Iris som är sex år och Ruth som är fyra.

Gift med Sara.

Bor i lägenhet på Hägerstensåsen men flyttar till ett litet radhus i Mälarhöjden i oktober.

Författare till Pappalogi och Kukbruk.

Gör Pappapodden tillsammans med Nisse Edwall.

Bloggade tidigare på Mama tillsammans med nämnde Nisse Edwall.

Väljer Svindlaren Felix Krulls bekännelser, Klätterbaronen, Anvisningar till en far och Bränt barn om jag bara får välja tre böcker. Oj, det blev visst fyra.

Började träna för några år sedan och har blivit mer och mer besatt. Sedan i oktober tränar jag tyngdlyftning på Södra TK. Helst inte mindre än fyra gånger i veckan.

Gick i musikskolor och sjöng i kör nästan hela skoltiden. Nu sjunger jag bara stämsång tillsammans med min familj.

Hatar längtan efter hårdare tag och utfall mot påstådda curlingföräldrar.

Jobbar som skribent och föreläsare men gör ibland också tv och radio.

Var under gymnasietiden gatumusikant. Jag spelade djembetrumma, oftast på Drottninggatan i Stockholm.

Hade dagpappa som drömyrke när jag var barn.

Semestrar helst på Maln i Hälsingland.

Är besatt av kläder. Har väldigt lätt att bli besatt överhuvudtaget.

Är nykter och drogfri sedan 3153 dagar tillbaka, dvs drygt åtta år.

Tycker att The handmaid´s tale är den bästa tv-serien på mycket länge.

Blev alltid sist vald på skolgympan.

 

 

Fråga om ni undrar något mer. Och tryck på hjärtsymbolen nedan om ni inte orkar kommentera. Så att jag känner er närvaro. Det skulle vara fint. IMG_8212

Här är vi

IMG_8233

IMG_8236 (2)

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bodil Lindblom, Töreboda

  Hej! Jag har aldrig hört talas om dig tidigare men hört att du ska vara mycket duktig och inspirerande. Jobbar som skolsköterska på högstadiet och skulle så gärna vilja att du kommer hit. Har du möjlighet till det?

 2. lillemor borger

  Såg din medverkan i Malou efter 10, om dina hudproblem, kände igen mig själv, har under 20 års tid haft svåra hudproblem , fötter o händer med sprickbildning ibland mycket torr hud och utslag , varit många gånger på hud mottagningen , har sovit med hanskar och kortison på nätter autopiskt eksem var diagnosen, för några år sedan försökte jag gå ner i vikt genom att utesluta bröd och pasta ur kosten, döm om min förvåning blev helt symtomfri efter en vecka! Detta är flera år sedan nu, har fortfarande inget besvär, det visade sig att jag ej tål vetemjöl! Detta har ingen läkare kommit på under alla dessa år av förskräcklig klåda och värk i förstörda händer! Tänk att det var så lätt i mitt fall, som jag lidigt i onödan! Jag tål havre och råg, kanske något att testa, tänkte jag.

 3. Helena

  Grym blogg! Jag läser alltid och tycker du är så på pricken klockren på att sätta ord på allt det där. Det där familjelivet som ska vara så rosaskimrande men som dagligen ändå är en energikrävande utmaning. Och så älskar man ju barnen men vill inte tappa bort sig själv mitt i röran. Och så en annan vuxen människa med en helt egen värld att försöka framkalla harmoni tillsammans med, gärna trött, sliten, hungrig och med några vrålande kids i bakgrunden. Och så denna jämställdhetsfråga. Varför fastnar man i såna gamla könsmönster fast båda är moderna och välvilligt inställda människor som i teorin är fullständig eniga om att inget annat än 50/50 duger?
  Jag tycker du skriver sjukt bra, och älskar ditt mod att vara en gulle-pappa. Rock on!

 4. Clara

  Åh vad glada jag är att du bloggar igen! Har saknat dina underfundiga och härliga inlägg om allt till barn, träning, vardagsbetraktelser och livet i stort! Tack att du är tillbaka!

 5. Robban

  Manne .. vet inte varför men du inspirerar .du knäcker oskulden, Första bloggen …skitsamma..🤓😘

 6. Pontus Håkansson

  Hurra för dig Manne! Har lyssnat en del på Pappapodden och trivs i dina värderingar och livshistorier så nu ser jag fram emot finfin läsning. Lycka till!

 7. Odin Rauschenbach

  Kul att lanseringen av DIN blogg sammanfaller med att jag för första gången faktiskt tänker läsa en blogg ( din ) hehe

stats