Manne Forssberg

Hälsotips: sov hårt, vakna mjukt

I samarbete med Philips Wake-up Light

 

God sömn är fullkomligt grundläggande för välmåendet. Både kroppen och knoppen behöver sömn för att fungera. Det räcker att ha haft en enda dålig natt för att nästa dag ska bli ett litet helvete. Trötthet tros vara orsaken till kärnkraftskatastroferna i Harrisburg och Tjernobyl.

Vi vet detta, men ändå slarvar vi med sömnen. Trots att det ger negativa konsekvenser omedelbart till skillnad från exempelvis mat- eller träningsslarv.

För oss nordbor blir det extra svårt. Den här årstiden är det mörkt i princip hela tiden. Man vaknar i mörker, lämnar barn på förskolan i mörker, går till jobbet i mörker, hämtar från förskolan i mörker, lagar middag i mörker och somnar i mörker. Det är oerhört tärande.

Det blir helt kontraintuitivt för kroppen att vakna av en ilsket ringande klocka ett helt svart rum. Det är ett litet helvete. Sedan ska man utsätta sin barn för samma helvete. Morgnar och väckningar har varit oerhört jobbigt i vår familj.

För ett tag sedan började vi använda Philips Wake-up Light och det har hjälpt enormt mycket. Det är en väckarklocka som väcker med fågelkvitter och ljus. Ljuset ökar gradvis, under en 30-minutersperiod från röd till klargul, precis som vid en soluppgång. När 30-minutersperioden är över har man vaknat mjukt. Morgnarna är bättre för alla i familjen. Jag slipper göra fem miljarder väckningsförsök av supertrötta barn och känna mig som världens hemskaste människa.

Effekterna av Philips Wake-up Light är kliniskt bevisade i oberoende kliniska studier. Det skonsamma sättet att vakna ger mer energi och bättre morgonhumör.

Att ta sömnen på allvar handlar dels om att lägga sig i tid men också om hur man vaknar.

PB100993

PB281236

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. johanna

    Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att kunna vittna. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten drogunduspellcaster@gmail.com din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

stats