manneforssberg

Manne Forssberg

Pappabikten

Välsigna mig kära bloggläsare, ty jag har syndat. Jag gör ju nästan alltid det.

 

1. Jag har börjat sitta kvar i bilen en stund när jag kommer tillbaka efter ett ärende. Ibland lyssnar jag på en låt eller pillar planlöst på mobilen. Men allt oftare sitter jag bara helt indolent och liksom samlar kraft, som en gladiator inför entrén på Colosseum. Stunderna i bilen har under sommaren blivit allt längre, allt mer njutbara och kanske även livsnödvändiga.

 

2. Jag har börjat slänga  plastleksaker som jag hittar utspridda på golvet. Särskilt illa till ligger sådant som kommer från Happy Meal eller Kinderägg. Extra tillfredsställande är det att slänga en plastleksak som jag råkat trampa på. Först haltar jag omkring och vrider mig i smärtor. Förbannar den lilla leksaken/ plastringen/ spelpjäsen. Skriker. Vibrerar av ilska. Sedan slänger jag den hårt i papperskorgen bland äggskal och uppblötta cheerios. Då är den inte så kaxig längre. Då är det åter jag som är härskare. När barnen frågar var deras älskade leksak/ plastring/ spelpjäs har tagit vägen säger jag att jag inte har någon aning. Det är ett mysterium att så många leksaker försvinner från vårt hem.

 

3. Mina barn somnar bara undantagsvis före midnatt. Jag är ungefär lika skicklig på att styra in dem i en rimlig dygnsrytm som elefanter är på att spela piano. Snart blir vi tvungna att ta farväl av släkt och vänner och enbart umgås med fladdermöss, nattarbetare och klubbkids.

 

4. Min packning inför resan till landet hade en del luckor. Bland annat glömde jag att ta med trosor till Iris. Det ordnade sig genom en tur till Ica Maxi, men ändå. Jag tror inte att man ska vara särskilt nöjd med sitt föräldraskap så länge man glömmer barnens underkläder. Särskilt inte om man kommer ihåg att ta med både tyngdlyftningsbälte och styrkelyftsbälte till sig själv. Avgå Manne Forssberg.

 

Har ni några föräldrasynder att bekänna? Biktbåset är öppet.

 

 

Tidigare pappabikter:

1.

2.

3.

IMG_7284

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
manneforssberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mari

  Små, obevakade plastleksaker åker såklart rakt ner i soppåsen!
  Och ensamstunden i bilen är ju underbar! Fäll sätet lite, sätt på någon bra musik och samla lite kraft för att ta tag i verkligheten igen.

 2. Fiia

  Igenkänning x 1000 på att kasta plastleksakerna som dräller överallt!!

  Brukar låtsas som att bebisen tar längre tid att få att somna för att få sitta i lugn och rol en stund ifrån de stora barnem 🙈
  Klipper också gärna gräset för att kunna lyssna på radio på hög volym för att slippa höra deras bråk. Hehe. /mother of the year

 3. Karen

  Det är okej att synda ibland, helt säker på att du är en helt fantastisk far ändå 🙂 dina barn kan skratta sig lyckliga 😉

stats